Cum sa faci fata unui interviu

Este un adevarat moment de fericire cand, dupa nenumarate CV-uri trimise catre diferite unitati pentru ocuparea unui loc de munca, tocmai ce ai primit un raspuns afirmativ alaturi de o invitatie la interviu. Modul cum decurge interviul iti poate asigura un post intr-o companie sau dimpotriva, factorul esential fiind modul in care te prezinti in cele cateva minute. Vei afla in cele ce urmeaza cum poti trece cu succes de interviu si sa obtii postul mult visat.

 

l  Vestimentatia

Vestimentatia trebuie sa fie una adecvata, conform profilului companiei. Nu este deloc recomandat sa te prezinti in haine sifonate, patate, decoltate etc. De altfel, nu ar trebui sa se resimta nici faptul ca aceasta iti este incomoda, fapt ce nu te va face sa te simti in largul tau. Asa ca gaseste o vestimentatie decenta, care sa te si reprezinte totodata.

 

l  Atitudinea

Desi cu totii ne dorim un mediu de lucru prietenos, nu inseamna ca vei merge la o cafea pentru discutii cu cel mai bun prieten. Iar atitudinea ar trebui sa fie pe masura. Adreseaza-te politicos, atunci cand ti se cere si nu uita sa fii serios.

 

l  Cunostinte

Unii angajatori sunt impresionati de atentia la detalii, asa ca n-ar trebui sa te prezinti la interviu fara a-ti cunoaste fisa postului (sau in mare), cateva modalitati de reactie in anumite situatii de munca si chiar cateva cunostinte minime despre companie.

Totodata, nu uita ca salariul va fi raportat si la cunostintele tale, dar si la nevoile si posibilitatile angajatului.