Cum sa faci face din nou lectură distractivă

Cum sa faci face din nou lectură distractivă Cum sa faci face din nou lectură distractivă

Cititul pentru petrecerea timpului liber este una dintre primele activități care se sacrifică atunci când viața cuiva începe să se ocupe. De asemenea, din păcate, a fost privită în favoarea lecturii „productive”, așa cum este susținută de numeroși antreprenori miliardari ca un contribuitor la succesul lor.

Deși nu este nimic rău în a fi motivat de acesta din urmă, citirea doar pentru plăcerea acestuia are, de asemenea, numeroase beneficii. A fi într-un fel de arest la domiciliu din cauza pandemiei coronavirusului stabilește scena perfectă pentru ca oamenii să-și reaprindă dragostea pentru cărți.

Iată cum se poate și de ce ar trebui să facă din nou distracția lecturii.

Nu mai numărați cărți

Munca de azi și cultura agitației pun accentul pe productivitate, iar obiceiul de a citi nu a scăpat de natura orientată spre rezultate. Pentru unii, citirea înseamnă a scoate cât mai multe cărți pe care le pot scoate din lista lor de lectură.

Dar nu ar trebui să fie cazul tot timpul. Amintiți-vă că nu trebuie să atingeți ținte pentru a face activitatea fructuoasă.

Imersiunea

Viermii de carte își încep adesea relația de dragoste cu cuvântul scris, când sunt tineri, moment în care se pot pierde cu ușurință în lumea cărții pe care o citesc. Recuperați acest tip de captivare astăzi, concentrându-vă mai mult pe obiceiul de a citi, dar totuși faceți asta pentru distracție.

Mai devreme sau mai târziu, cineva ar putea să nu doar să se relaxeze, ci și să-și prelungească din nou atenția după ani de zile de utilizare a dispozitivelor inteligente. Mai mult, intrarea în această stare calmă a spiritului poate ajuta oamenii să amelioreze stresul cauzat de pandemia actuală, precum și celelalte preocupări ale lor zilnice

Un alt avantaj al deschiderii unei cărți este că cultivarea unui obicei de citit pe tot parcursul vieții are și beneficii pentru sănătate. De exemplu, se pare că cititorii trăiesc mai mult și experimentează un declin cognitiv mai puțin comparativ cu cei care nu-și provoacă des creierul.

Și se pare că citirea ficțiunii are unele beneficii suplimentare. Cei care citesc literatura s-au dovedit a fi mai empatici și au obținut un scor mai mare în ceea ce privește abilitățile sociale, potrivit profesorului de psihologie Keith Oatley.

A face timp

Deși timpul este perfect pentru a începe din nou obiceiul de a citi, poate fi dificil să intri imediat în canelură. De aceea, este important ca oamenii să depună eforturi conștiente pentru a-și proteja timpul de citire și pentru a aloca o parte din programul lor doar pentru asta.

O modalitate de a face acest lucru este prin crearea unei „zile de neatins” în fiecare săptămână, pe care să o dedice activității.