Cum să evitați criminalitatea cibernetică

Cum să evitați criminalitatea cibernetică Cum să evitați criminalitatea cibernetică

În fiecare an, milioane de utilizatori de internet cad victime ale criminalității cibernetice. Pentru a evita orice tip de furt cibernetic, ar trebui să mențineți anumite proceduri, cum ar fi menținerea computerelor și dispozitivelor mobile actualizate și menținerea unei parole puternice. Nu împărtășiți niciodată nimănui parole sau coduri PIN. Încercați să vă memorați parolele și nu folosiți aceeași parolă pentru fiecare platformă. Păstrați întotdeauna secrete informațiile dvs. personale și este înțelept să nu deschideți un e-mail de la persoane necunoscute. Înainte de a cumpăra ceva online, asigurați-vă că site-urile web pe care le utilizați sunt securizate.

Ar trebui să vă păstrați întotdeauna software-ul actualizat. În special, ar trebui să mențineți o versiune actualizată pentru sistemul dvs. de operare și software-ul de securitate pe internet. De cele mai multe ori hackerii folosesc defecte cunoscute pentru a avea acces la sistemul dumneavoastră. Deci, este înțelept să corectăm acele exploatări și defecte. Astfel, puteți crea un obstacol pentru infractorii cibernetici care încearcă continuu să vă spargă sistemul.

Mulți dintre noi folosesc rețelele sociale toată ziua. Majoritatea informațiilor din viața noastră de zi cu zi sunt partajate pe aceste platforme de socializare. Prin urmare, este foarte important să păstrăm conturile noastre de rețele sociale în siguranță. Pentru a păstra aceste platforme, ne putem gestiona corect setările rețelelor sociale. Nu partajați niciodată date sensibile în mod public. Este înțelept să nu expuneți date personale care ar putea ajuta hackerii să-și facă o idee despre întrebările de securitate sau parolele.

Întărirea rețelei dvs. de domiciliu este o modalitate foarte bună de a crește nivelul de securitate pe internet. Puteți utiliza o rețea privată virtuală sau o parolă puternică de criptare, astfel încât infractorii cibernetici să nu reușească să vă pirateze linia de comunicație. Casa ta poate avea membri de diferite grupe de vârstă. Trebuie să-i învățați pe tinerii membri despre necesitatea securității pe internet.