Cum sa elimini mirosul neplacut din masina

Odata cu trecerea timpului, mirosul tipic al unui vehicul nou achizitionat, dispare. Durata sa variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi fumatul in masina, calatoria cu animalele de companie sau mancarea in masina, pentru a da trei exemple.

In nici un caz nu ar trebui sa incercati sa acoperiti mirosul cu arome odorizante foarte puternice. Pe de o parte, nu vor rezolva problema si, pe de alta parte, pot fi contraproductive, deoarece unele persoane pot avea dureri de cap sau ameteli.

Cum sa elimini mirosul neplacut din masina

Cel mai recomandat este sa efectuati o curatare profunda a interiorului. O optiune buna este sa apelati la o companie specializata. Daca ne hotaram sa o facem noi insine, nu trebuie sa uitam nici un element: tabloul de bord, tapiteria, panourile de usa, covorasele, portbagajul si, foarte important, conductele de aer conditionat si de incalzire.

In acest ultim caz, este de preferat ca un atelier sa fie responsabil pentru curatarea intregului circuit si a filtrului. Daca alegem sa o facem noi insine, aerul comprimat al unui mic compresor portabil va facilita sarcina. Trucul este de a va indrepta spre grilele de ventilatie, unde adera praful si murdaria.

Curatati tapiteria

In cazul scaunelor, dupa ce au fost aspirate si curatate, acestea pot fi acoperite cu o carpa umezita in apa cu balsam de tesaturi. In acest fel, vor elibera un miros mai parfumat. Un remediu util pentru a elimina mirosul de tutun, se pun boabe de cafea intr-un mic recipient inchis, cu gauri intr-un loc unde nu se misca prea mult.

O alta alternativa pentru a elimina mirosul de tapiterie: curatati-l cu un amestec compus dintr-un litru de peroxid de hidrogen, o ceasca de detergent de spalat vase si 200 gr. bicarbonat de sodiu (daca scaunele sunt din piele, trebuie sa recurgeti la produse specifice).

Role detasabile pentru parul de animale

Ultimul truc este destinat pentru cei care calatoresc in mod regulat cu animale de companie si sunt in imposibilitatea de a elimina cu aspiratorul tot parul eliminat de animalul de companie in compartimentul pentru pasageri sau portbagaj. Pentru a face acest lucru, ei pot apela la una dintre acele role detasabile care sunt vandute in orice farmacie sau hypermarket.