Cum sa economisesti bani

Cu siguranta te-ai intrebat de nenumarate ori cum ai putea gestiona bugetul astfel incat sa reusesti sa strangi deoparte si cateva economii. Cu siguranta nimanui nu-i strica un buget suplimentar pus deoparte, la care sa apelezi in zilele negre sau pe care sa-l investesti intr-un lucru pe care ti-l doreai de ceva vreme, transformand aceste economii intr-o investitie de viitor.

Asadar, astazi iti voi spune cum poti proceda astfel incat sa reusesti cu succes sa economisesti sume considerabile de care sa te bucuri sau care sa-ti fie utile ulterior.

 

3 modalitati ca sa economisesti bani

 

1. Fa achizitii online

In mediul online vei gasi o gama mai variata de produse si preturi mult mai accesibile.

Multe dintre magazinele online au si un portofoliu foarte divers astfel incat, iti poti achizitiona cele necesare pentru o perioada mai indelungata de timp, la preturi mai accesibile. Totodata, poti face de asa fel incat sa plasezi comenzi in limita sumei minime care se impune, pentru a beneficia si de transport gratuit. De exemplu, daca intr-o luna economistesti cel putin 10 lei lunar, la comenzile online versus cele din magazine fizice, intr-un an de zile vei avea in pusculita un plus de 120 lei.

 

2. Limiteaza-te la strictul necesar

Nu ai nevoie nici de o garderoba pe care sa n-ai unde s-o depozitezi, nici sa dai banii pe niste lucruri pe care le vei purta o singura data. Daca esti o persoana care se plictiseste foarte repede de lucrurile sale, atunci mai bine mergi pe articole basic care pot fi imbinate divers, si pe care le poti purta oricand. Vei economisi in acest mod surse imense de bani.

 

3. Incearca variantele mai accesibile

Deseori vei gasi in magazine produse mult mai accesibile decat o serie de produse de brand, rezultate fiind practic aceleasi. Ne putem referi aici atat la produse cosmetice, haine, produse de ingrijire, alimente etc. Asa ca sfatul nostru este sa te informezi ceva mai mult si sa cauti acele produse care impun costuri mai reduse. Mai scump nu inseamna neaparat si mai bun. Important este efectul, nu marca sau valoarea financiara.