Un copil care are o legătură puternică cu părinții își poate dezvolta cel mai bine potențialul individual. El îndrăznește să facă pași îndrăzneți în viață și se maturizează într-un adult care este capabil să ia decizii care să se potrivească personalității sale și să contribuie la o viață fericită și sănătoasă. Iată câteva sfaturi despre cum să vă consolidați relația cu copiii dvs.
Comunică-ți iubirea necondiționată
Dacă vrem să vă sprijinim copiii pentru provocările vieții, atunci este important să nu condiționăm dragostea pe care i-o arătăm. Dimpotrivă, se poate spune chiar că cu cât este mai „dificil” în ochii noștri, cu atât un copil are nevoie mai urgentă de exprimarea iubirii noastre. Când copiii se simt iubiți indiferent de comportamentul lor, atunci se pot iubi și accepta pe ei înșiși pentru ceea ce sunt. Te poți vedea ca pe o persoană valoroasă, chiar dacă ceva nu merge bine.
Gândește-te pozitiv la copilul tău
Când vine vorba de copii, noi părinții suntem adesea prea familiarizați cu vulnerabilitățile copiilor noștri. De multe ori am vrea să le schimbăm. Poate doriți ca aceștia să fie mai puțin agresivi, timizi, înfricoșători, lacrimi sau cu temperament rapid. Întregul nostru accent se poate pune pe modul în care putem determina copilul să se comporte în conformitate cu normele, astfel încât noi, ca părinți, să nu fim văzuți într-o lumină proastă. În consecință, ne plângem, țipăm, rușinăm, șantajăm și pedepsim. Din fericire, majoritatea mamelor simt că nu așa vor să-și trateze copiii. Deci, vă hotărâți să vorbiți copiilor dvs. într-o manieră prietenoasă și pozitivă. Adesea rămâne cu această rezoluție.
Ritualuri de familie
Când ne gândim la consolidarea relației cu copilul nostru, ne putem gândi să facem ceva foarte special cu copilul: o excursie la parcul de distracții sau poate o excursie de weekend. Uităm cât de importante sunt micile ritualuri de zi cu zi pentru legătura cu copilul nostru. Se alintă dimineața în patul părinților, se ridică de la grădiniță și povestea înainte de culcare înainte de culcare, care vă hrănește relația pe termen lung. Astfel de ritualuri s-au stabilit cu siguranță în familia ta, indiferent dacă au fost planificate sau nu. Astfel de ritualuri sunt importante pentru copii (și nu numai pentru ei!) - momente cu mama sau tata care sunt ferm ancorate în viața de zi cu zi și pe care se pot baza. Acestea oferă sprijin și structură, întăresc sentimentul de comunitate și permit o apropiere și un contact regulat.
Arată-ți Sinele real
Un cercetător social a arătat că persoanele care se confruntă cu rușinea și vulnerabilitatea lor și astfel își asumă riscuri sunt mai susceptibile de a experimenta sentimente pozitive, cum ar fi dragostea, încrederea, bucuria și creativitatea. Această abilitate de a ne arăta celor mai apropiați de voi, fără un scut protector al perfecționismului, este cea care ne permite să dezvoltăm relații profunde și să beneficiem de ele.