Cum sa aplici fondul de ten corect

Fondul de ten trebuie aplicat in asa fel încât sa arate cat mai natural, fara sa creeze efectul de masca pe fata. Pentru a evita acest efect pe cat posibil, este bine sa țineți cont de cateva reguli simple in ceea ce privește aplicarea si utilizarea produselor de machiaj.

 

Machiajul fetei incepe inca de la îngrijirea acesteia, si anume curățarea si hidratarea tenului. Este foarte important ca tenul sa fie hidratat deoarece factorii externi, precum  vântul, praful, razele soarelui, il afectează, uscandu-l.

 

Dupa ce ati realizat acești pași, ramane alegerea dumneavoastră daca doriți sa aplicați un primer sau nu inaintea fondului de ten. Primerul, adica baza fondului de ten, asigura rezistența acestuia pe toata durata zilei. De asemenea, acesta elimina vizibil porii dilatați, acoperindu-i.

 

Acum ca am ajuns la ceea ce ne intereseaza cu adevărat, aplicarea fondului de ten, este bine de stiut ca acesta se întinde din centrul fetei, spre exterior. Dupa ce ati machiat centrul fetei si ati acoperit imperfecțiunile, întindeti produsul ramas pe pensula pe extremitățile fetei. Asa evitați pe cat posibil efectul de masca.

 

Dupa aplicarea fondului de ten puteti sa folosiți o pudra pulbere lejera, pentru fixare. Datorită pudrei, fondul de ten nu se va mai strange sub ochi, in jurul nasului si in ridurile de expresie.

 

O foarte mare importanta o are si obiectul cu care aplicați fondul de ten. Încetați sa mai aplicați produsele cu mainile, tot ceea ce faceti este sa pierdeți produs pe mâini si sa lasati urme inestetice pe fata.

 

In functie de ce vi se potrivește, puteti alege intre pensula sau buretel. Daca alegeți sa folosiți un buretel pentru machiaj, trebuie sa stiti ca il puteti folosi atat uscat, cat si umed. Un buretel umed acoperă mai bine fata decat un buretel uscat, care absoarbe produs.

 

In ceea ce privește pensulele, exista foarte multe variante dintre care puteti alege. De obicei, pensulele din par natural, cu peri deși, oferă un aspect foarte curat si uniform fetei dupa aplicarea fondului de ten. Este bine sa alegeți o pensula pe care o puteti utiliza usor si stiti cum sa aplicați produsele cu ea.  Pentru pudra se recomanda o pensula cat mai mare si cat mai stufoasa.

 

Nu uitati sa spălați intotdeauna pensulele sau bureții de machiaj dupa ce le folosiți. Acestea pot dezvolta bacterii daca nu sunt spălate si dezinfectate, care pot cauza probleme grave tenului dumneavoastră.