Cum să alegi un scaun potrivit pentru birou

Ce scaun de birou sau de gaming vrei sa ai? Ce scaun de birou sau de gaming vrei sa ai?

De mai bine de un an mulți oameni lucrează de acasă. Este destul de dificil să te concentrezi, în special când echipamentul nu este unul potrivit. Dacă încă mai visezi la un scaun ergonomic, exact așa cum aveai în birou, atunci este timpul să descoperi cum să îți alegi un scaun de birou potrivit.

În acest articol îți vom spune care sunt lucruri pe care să le iei în considerare când alegi un scaun de birou.

Tipul scaunului

Așa cum bine știi, există numeroase tipuri de scaune din care poți să selectezi. Deși unele persoane pot lucra fără probleme și de pe un scaun din bucătărie, este indicat să optezi pentru un scaun special de birou.

Aici ai numeroase opțiuni. Poți alege un scaun de gaming care este perfect pentru a petrece ore întregi așezat pe el sau poți opta pentru un scaun de birou mai chic.

Materialul exterior

Pentru că vei petrece destule ore așezat pe el, trebuie să te gândești bine înainte de a achiziționa un scaun de birou. Dacă alegi unul din imitație de piele, este posibil să transpiri excesiv, iar materialul să se degradeze rapid.

Există scaune de birou care au un material exterior care imită pielea întoarsă sau catifeaua. Acestea sunt potrivite doar dacă le folosești pentru puțin timp. În caz contrar, materialul se va deteriora mai repede decât imitația de piele.

Sunt anumite scaune care au un material similar cu plasa. Astfel, îți lasă pielea să respire și nu vei transpira excesiv. Ele sunt potrivite pentru persoanele care petrec foarte mult timp pe scaun. Din păcate, materialul nu este la fel de atragător precum cele prezentate anterior.

 Ergonomic sau nu?

Dacă dorești să stai într-o poziție corectă și să poți să lucrezi cât mai mult fără dureri de spate, atunci alege un scaun de birou ergonomic. Acesta îți va susține spatele și tu vei sta într-o poziție mai corectă.

Desigur, există scaune de birou cu modele mai interesante, care pot fi utilizate atunci când vine cineva la o întâlnire de afaceri. Acelea nu sunt ergonomice și de aceea nu este indicat să petreci mult timp stând pe un astfel de scaun.

Bugetul

Ultimul, dar nu cel din urmă. Acesta este, cu siguranță, un factor important atunci când dorești să achiziționezi orice produs. Așa cum știi, un scaun de birou nu este tocmai o investiție mică. Desigur, există modele mai ieftine, la 150 de lei, dar nu sunt tocmai comode.

Dacă îți dorești să faci o investiție și să te asiguri că nu vei mai avea dureri de spate, atunci trebuie să fii pregătit să scoți din portofel în jur de 600 de lei. Scaunele de gaming pot ajunge și până la 1500 de lei, în funcție de modelul și materialul utilizat.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra un scaun de birou. Gândește-te cât timp îl vei folosi și dacă se potrivește cu mobilierul din living sau birou.

Tu ce tip de scaun de birou ai?