Cum sa ai o casa Feng Shui pentru a atrage energii pozitive

Cum sa ai o casa Feng Shui pentru a atrage energii pozitive Cum sa ai o casa Feng Shui pentru a atrage energii pozitive

Planificarea si construirea unei case Feng Shui ar trebui sa respecte proiectele de amenajare a casei si regulile de baza Feng Shui care permit un flux bun de energie chi. Tinand cont de aceste reguli, vei crea un design de bun augur, care va aduce prosperitate si energii pozitive.

Feng shui este vechea arta chineza de echilibrare a fluxului de energie in spatii precum casa, pentru a incuraja un mediu si un stil de viata pozitive. Pentru a face cateva modificari prietenoase feng shui in casa ta, ia in considerare urmatoarele elemente.

Amulete si decoratiuni feng shui

China, precum si multe alte culturi orientale, este adanc inradacinata in filosofia si metafizica orientala, simbolismul joaca un rol foarte mare chiar si in cultura chineza de astazi sub forma Feng Shui.

O caracteristica importanta a Feng Shui este folosirea de amulete feng shui si decoratiuni pentru a spori armonia casei sau a afacerii cu imprejurimile sale, despre care se crede ca imbunatateste energia pozitiva, protejand-o totodata de ghinion.

Pestii sunt considerati un simbol al prosperitatii, asa ca amplasati un peste auriu in casa (de preferinta in camera de zi, mai degraba decat in ​​dormitor sau baie). Plantele de apartament vor promova, de asemenea, o energie buna, dar numai daca sunt sanatoase!

Culoare

Anumite culori vor imbunatati feng shui-ul casei tale: rosul promoveaza prosperitatea si echilibrul, in timp ce verdele incurajeaza bogatia. Luati in considerare pictarea usii din fata in oricare dintre aceste culori. Galbenul este perfect pentru bucatarie, deoarece incurajeaza un flux ridicat de energie in inima casei tale.

Functionalitate

Asigura-te ca totul in casa functioneaza corect si eficient. Remediaza orice este rupt si arunca orice lucru care nu mai poate fi reparat. Se crede ca scurgerile sunt locul in care energia negativa paraseste casa, asa ca vei dori sa te asiguri ca ale tale sunt neclintite in orice moment. Elimina orice dezordine inutila - pastreaza doar ceea ce ai nevoie si doresti; nu strange lucruri vechi care nu adauga valoare vietii tale sau nu mai au nicio semnificatie pentru tine.

Obtine lumina corecta

Iluminarea este foarte importanta in feng shui, deoarece este una dintre cele mai puternice manifestari de energie. Lumina naturala promoveaza un flux pozitiv, asa ca pastrati perdelele si jaluzelele deschise pe tot parcursul zilei si folositi lampi pentru a umple spatiile intunecate. Lumanarile sunt grozave pentru a crea o energie calma si senzuala in dormitor. Aerul de buna calitate este, de asemenea, important, astfel incat ferestrele deschise sa permita curgerea aerului proaspat in toata casa.

Spatiu

Bucataria este centrul bunului feng shui. Este vital sa creezi echilibru aici, deoarece toate cele cinci elemente ale feng shui sunt prezente intr-o singura camera - foc (cuptor), apa (chiuveta), metal (aparate), lemn (dulapuri) si pamant (alimente). In mod ideal, aragazele nu ar trebui sa fie sprijinite de perete; instalati-va o insula, in schimb. Utilizati fiecare arzator de pe partea superioara a aragazului si evitati sa aveti chiuveta si aragazul direct unul fata de celalalt, deoarece apa si elementele de foc se resping reciproc.

Intrarea principala in casa ta este punctul de intrare pentru toata energia, asa ca vrei sa fie primitoare pentru a incuraja un flux pozitiv catre alte parti ale casei. La usa din fata, creaza o zona primitoare cu o masa laterala si o lampa, o vaza plina de flori sau chiar un covor vibrant.

Cand amenajezi mobilierul de living, incearca sa creezi un mediu cald si primitor pentru conversatie, plasand canapeaua si mesele in cerc. Adaugati oglinzi si plante pentru a ajuta energia sa sara in toate colturile camerei. Evitati muchiile ascutite, care promoveaza o energie negativa.

In dormitor vrei sa te simti relaxat. Fa acest lucru mentinand dezordinea la minimum si, mai presus de toate, fara televizor.