Cum reduci dependenta de ciocolata

Dincolo de aroma inconfundabila si de efectul asupra secretarii de serotonina pe care-l are asupra dragostei, cat si dincolo de placerea pe care o simtim cu fiecare patratica consumata de ciocolata, aceast simplu rasfat se poate transforma oricand intr-o adevarata dependenta si intr-un exces alimentar. Este un lucru de evitat, dupa cum ne spun si specialistii, caci consumul de ciocolata in exces poate avea numeroase efecte nocive asupra sanatatii. Asadar, recomandam un consum atent de ciocolata sau reducerea acestei dependente. Este greu, dar nu este imposibil, asa cum este si in cazul oricarui alt viciu.

 

Cum reduci dependenta de ciocolata

 

l  Ocupa-ti timpul cu altceva

Atunci cand simti nevoia de a consuma non-stop ciocolata, incearca sa reduci aceasta dorinta prin a-ti captiva mintea cu diferite activitati. Se stie ca puterea mintii si a vointei este mai mare decat ne-am fi asteptat vreodata.

 

l  Compenseaza consumul cu alte alimente

Daca este greu sa te abtii poti apela la o alta tehnica - consuma cateva patratele mici de ciocolata iar restul poftei de ceva dulce acoper-o de exemplu, cu un fruct.

 

l  Nu achizitiona cantitati in exces

Atunci cand ai o “colectie” inraita de ciocolata, simplul gand ca proviziile tale nu sunt pe terminate te poate incuraja sa consumi mai multa ciocolata decat este necesar. Noi iti recomandam sa eviti sa-ti faci stoc de ciocolata si sa o achizitionezi la discretie.