Stilul de viață minimalist este caracterizat de lipsa exceselor. O locuință minimalistă se rezumă la un decor definit prin simplitate: puține culori și doar mobilier de bază. O casă tipică stilului minimalist are pereții vopsiți în alb, cu câteva decorațiuni (sau deloc), lipsită de covoare si cu elemente simple de mobilier.
Minimalismul în designul interior face diferența de alte stiluri prin mobilier și culori simple, dar totodată moderne.
Descoperă particularitățile stilului minimalist și integrează-le cu succes în livingul tău pentru un ambient cu totul inedit față de ceea ce ai avut până în prezent.
Decorațiunile uzuale pentru stilul minimalist
Decorațiunile de perete conferă un efect cu totul diferit camerelor de zi amenajate în stil minimalist. Culorile deschise sunt fundalul ideal pentru tablouri, afișe sau fotografii în nuanțe contrastante. De asemenea, poți acorda atenție și peisajelor în nuanțe stinse sau tablourilor cu detalii geometrice. Poți alege tablouri abstracte sau cu teme inspirate din natură, oglinzi sau rafturi de depozitare. Ideea de simplitate nu trebuie să rezoneze cu un ambient impersonal și rece, ci mai degrabă cu strictul necesar și lipsa exceselor în decorațiuni.
Adaugă o notă de rafinament camerei de zi și plasează plante, o vază într-o formă neobișnuită, sau câteva fotografii răsfirate.
Înlocuiește tablourile clasice cu tablouri canvas
Teoretic, spațiile amenajate în stil minimalist se remarcă prin lipsa decorațiunilor, precum sunt tablourile. Însă, pereții pot părea prea goi și sobri, de aceea poți face un compromis fără să strici armonia designului. Decorează pereții cu tablouri canvas, sau alte piese în culori neutre. De exemplu, un tablou cu peisaj tomnatic adaugă mai multă personalitate livingului tău și în plus, respectă stilul grație paletei cromatice neutre.
Tablouri cu ceasuri, pentru design minimalist ieșit din tipare
Pentru peretele din living, persoanele apelează la tablouri și postere inspirate din peisaje urbane, teme cu animale, artă abstractă și altele. Însă, poți depăși tendințele clasice și să găsești noi elemente care să extindă registrul obișnuit pe care l-ai observat în cele mai multe sufragerii minimaliste. Poți adăuga camerei de zi un farmec aparte și să îți stilizezi pereții cu o oglindă, un ceas sau chiar un tablou cu ceas . Designerii apelează cel mai adesea la tablouri cu ceas în forme rotunde, însă ai la dispoziție și alte variante interesante cu numeroase laturi: octogonale, hexagonale, etc. În funcție de stilul de amenajare, mai poți lua în considerare și varianta unei oglinzi cu ramă minimalistă sau cu o ramă cu design complex și elemente decorative.
Minimalismul este stilul care funcționează pe următoarea teorie: oamenii nu necesită prea multe lucruri pentru a fi fericiți. Starea de spirit a oamenilor devine cu atât mai luminoasă, cu cât spațiul în care locuiesc este mai aerisit. De aceea, nu ai să vezi în locuințele tip minimalist, culori închise sau detalii prea complicate. În schimb, paleta cromatică specifică este definită de nuanțe de alb, bej, maro, roz pal sau albastru.