Cum realizezi fotografia perfecta de produs

Esti foarte atras de tot ceea ce inseamna fotografie de produs si iti doresti sa te perfectionezi in acest domeniu?

In spatele unei fotografii de produs excelente se afla un fotograf extrem de creativ, dar care transforma orice lucru nesemnificativ intr-o adevarat piesa de arta.

Oricine ar putea realiza fotografia perfecta de produs daca are in vedere cateva aspecte. Iata care consideram ca sunt acestea.

 

l  Transforma produsul in obiectul central

Fotografiile de produs au uneori in centrul atentiei obiecte foarte mici sau foarte mari. In cazul obiectelor de mici dimensiuni trebuie sa te asiguri ca aparatul cu care vei face fotografia are o focalizare extrem de buna astfel incat sa-ti permita o fotografie in detaliu cat mai apropiata.

 

l  Apeleaza la background-uri

Un fundal alb, negru sau multicolor iti poate fi de folos pentru a pune in evidenta produsul. Atentie insa! Fundalul nu trebuie sa fie mult prea contrastant astfel incat sa nu-l scoti mai tare pe acesta in evidenta cand efectul ar trebui sa fie opus.

 

l  Foloseste-te de lumina naturala

Cele mai bune fotografii vor iesi in conditii de iluminare naturala. Insa, poti apela si la cabine foto cu lumina care sa-ti ofere conditiile ideale de fotografiere. Bineinteles, nu trebuie sa-ti lipseasca o serie de setari ideale la nivelul camerei.