Cum protejezi un tablou

Chiar daca pentru unele persoane tablourile par accesorii de domeniul trecutului, pentru unele persoane ele sunt adevarate obiecte de arta indiferent ca vorbim despre tablouri cu peisaje, tablouri handmade, portrete, fotografii de familie etc.

Asadar, un iubitor de tablouri, asemeni celui pasionat de machete sau de bibelouri, va cauta sa prelungeasca viata acestora si sa le mentina intr-o stare cat mai buna cu putinta. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa le protejezi mai bine.

 

l  O rama de calitate

Opteaza pentru o rama si pentru o sticla densa care sa protejeze mai bine picturile tale. Chiar daca ele pot avea uneori un pret mai ridicat, durabilitatea ramane un aspect extrem de important. Iti poti proteja tablourile apeland la folii de silicon sau sticla care sa le ofere un plus de protectie chiar si atunci cand acestea stau atarnate de perete.

 

l  Ambalaje stabile

Atunci cand alegi sa le depozitezi (de exemplu, cand ai prea multe, cand alternezi cu modelele din colectia personala etc.) poti opta pentru cutii de carton si folii cu bule care-ti permit sa le transporti si sa le depozitezi in voie, fara sa-ti faci griji la mici scapari, loviri etc.

 

Nu uita ca tablourile nu sunt accesorii de moda veche, indiferent de parerea celorlalti. Asadar, daca esti fan al tablourilor asigura-te intotdeauna ca le oferi grija corespunzatoare.