Cum prelungim durata de viata a anvelopelor

Exista o serie de specificatii pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand inlocuim anvelopele masinii.

Cea mai importanta cheie este aceea ca cele noi sa fie de aceeasi dimensiune recomandata de producatorul vehiculului.

Pentru a afla care este dimensiunea exacta a anvelopei, trebuie sa verificam informatiile din manualul de utilizare al vehiculului, care se afla in compartimentul pentru torpedou sau pe eticheta de informatii atasata usii soferului.

In general, aceste elemente contin toate informatiile referitoare la dimensiunea anvelopei si la specificatii, cum ar fi presiunea corespunzatoare.

Anvelopele trebuie intotdeauna schimbate cu altele cu dimensiuni identice sau alternative aprobate, conform recomandarilor producatorului vehiculului.

Cum sa aveti grija de anvelopele masinii O roata cu presiune inadecvata, cu diferite nivele de uzura, neteda, cu umflaturi, ar putea provoca o tragedie.

De aceea este esential sa aveti grija in mod corespunzator de anvelope.Durata anvelopei depinde in parte de stilul de conducere. Primul mod de a avea grija de acestea este de a circula la viteza prescrisa, evitand franarea intensa si incetinirea inainte de a intra in curbe

Un alt sfat pe care specialistii ni-l recomanda pentru a pastra anvelopele in stare buna este pastrarea vehiculului bine aliniat.

O aliniere defectuoasa reduce performantele anvelopelor si cauzeaza uzura inegala a acestora.Pe de alta parte, trebuie sa ne amintim ca, cauciucul se intareste cu trecerea timpului si ca proprietatile sale originale, cum ar fi elasticitatea si aderenta, se degradeaza.In concluzie, am putea spune ca producatorii ne spun o durabilitate maxima a unei anvelope, ceva derivat din timpul si adancimea desenelor din cauciuc.

Dar, daca vrem sa atingem acea durata a anvelopei, masina trebuie sa se bucure de o buna stare mecanica, trecand prin controale riguroase, cum ar fi schimbarea uleiului si a filtrului. Pe de alta parte, o aliniere trebuie efectuata in mod regulat pentru a evita uzura anormala si trebuie sa conducem intotdeauna cu atentie si fara probleme.