Cum pozezi in conditii de iluminare redusa

Fotografia in conditii de iluminare redusa este cu si fara poate cel mai dificil lucru din viata unui incepator in fotografie. Adesea multi considera ca lumina naturala este cea care face posibila captarea unor imagini perfecte, lucru ce nu e deloc fals. Insa, poti realiza caturi absolut excelente atata timp cat cunosti o serie de trucuri de fotografiere in conditii de iluminare redusa.

 

Primul dintre ele face referire la iluminatul artificial. Nu ai nevoie de una, ci de minim 2 surse de lumina pentru a creea acel efect de lumina naturala, pe care sa le amplasezi bineinteles, in mod strategic.

Un alt lucru de care ai nevoie este si o camera cu modl manual, din care sa poti selecta o valoare crescuta a ISO-ului, un timp de expunere redus si o distanta focala optima. In acest caz, iata, camera si obiectivul aferent au o contributie extrem de importanta.

 

Ai nevoie si de multa rabdare si, de ce nu, de un exercitiu anticipat care sa te ajute sa captezi in timp util obiectul care ti-a atras atentia. De asemenea, poate fi necesar si un suport tip trepied, care sa te ajute sa previi incetosarea unor elemente stabile sau aflate in miscare.

Pune in aplicare toate aceste lucruri si sigur n-o sa mai dai gres data viitoare