Cum poti sa te pacalesti sa mananci cat mai puțin

Cum poti sa te pacalesti sa mananci cat mai puțin Cum poti sa te pacalesti sa mananci cat mai puțin

Desigur, tuturor ne place să ieșim la o masă în noul loc la modă din oraș. Dar, uneori, doar necesitatea vă determină să cumpărați mâncare din afară, pentru că ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă bateți în bucătărie cu cinci sute de oale și tigăi după o zi lungă de muncă grea.

Dar consumul de mâncare de la restaurant nu este o idee prea bună. Mâncarea nu numai că nu este întotdeauna sănătoasă, ci și ocupă o parte semnificativă din finanțele dvs. în fiecare lună. Și sigur, există locuri care pretind că sunt sănătoase și folosesc produse organice, dar știi că acele locuri costă doar în plus.

Când ridicați meniul de livrare a devenit o astfel de rutină a vieții dvs., poate părea imposibil să renunțați. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă antrena să mâncați mai multe mese de casă. Poate că în prima săptămână ați redus numărul meselor de la restaurant de la 8 la 6, apoi 4 și așa mai departe

Învață să gătești

Da, pare evident, dar dacă vrei să mănânci mese de casă, trebuie să înveți cum să le faci. Nu spunem că trebuie să știți cum să faceți o prăjire întreagă de duminică în următoarele câteva săptămâni, dar cu siguranță ar trebui să învățați să faceți lucruri simple, cum ar fi fierte paste, fierte legume și gătiți orez. Când vine vorba de carne, ar trebui să începeți cu puiul, deoarece acesta este cel mai ușor de învățat. Ați putea lua o lecție de gătit pentru începători sau pur și simplu urmăriți câteva dintre mii și mii de videoclipuri de bază despre gătit pe YouTube. Înainte să-l știi, vei fi un maestru!

2. Pregătiți-vă înainte

Deci, știm că unul dintre principalele motive pentru care oamenilor nu le place să gătească acasă este că nu au timp - sau energie - în anumite zile. De aceea este o idee minunată să pregătiți câteva mese înainte, să le porționați și să le păstrați la congelator. Lucruri precum carnea gătită și supele vor rămâne bune atunci când vor fi congelate luni întregi. Puteți face acest lucru în weekend sau ori de câte ori aveți timp liber. Și când este timpul mesei, tot ce aveți nevoie este să scoateți un recipient, să-l încălziți și aveți o masă copioasă de casă.

 Încercați rețete noi

Încercarea de rețete noi nu înseamnă că trebuie să fugi la supermarketul de specialitate și să cumperi o grămadă de condimente sau să petreci ore întregi sclavind peste aragazul fierbinte. Doar un pic de variație poate face o mare diferență. De exemplu, într-o zi ai putea face tăiței cu arome italiene precum cimbru și usturoi și să-l schimbi a doua zi și să-l faci picant cu chilli și creveți. Tot ce ai nevoie este un pic de imaginație.

Folosiți internetul

Uitați de imaginație. Ori de câte ori aveți ceva timp nefuncțional, încercați să căutați rețete online. Știi că oricum te vei uita la telefonul tău, așa că de ce să nu-l folosești bine? Internetul este o bază de date uimitoare, gratuită, pentru aproape orice vă place și există literalmente milioane de rețete pe care să le încercați. Nu aveți ingredientul pe care îl solicită această rețetă? Internetul are probabil o soluție (înlocuitor) și pentru asta!

Folosiți bine timpul pe care îl petreceți gătind și faceți dublu cantitatea de alimente pe care ați face-o de obicei. Faceți paste pentru cină? Puteți să stocați sosul suplimentar în frigider și să îl reutilizați pentru prânz a doua zi. Majoritatea familiilor din Asia de Sud și din alte părți ale lumii au o practică reală. Se prepară un curry pe bază de legume sau carne cu orez la prânz și folosesc sosul rămas pentru cină cu pâine plată. Ce idee îngrijită!

Asamblarea meselor simple este destul de ușoară dacă știi cum să-ți stochezi corect cămara. S-ar putea să nu aveți altă opțiune decât să cumpărați fructe și legume proaspete în fiecare săptămână sau cam așa ceva, dar produsele de bază ale cămării, cum ar fi conservele, pastele și cerealele, vor dura pentru totdeauna. Este destul de simplu să fierbeți niște paste și să aruncați o cutie de conserve de ton în ea. Tocă câteva ceapă și usturoi, stoarce un pic de pastă de roșii și ai o mâncare delicioasă și hrănitoare.