Cum poti sa refinantezi un imprumut

Din cauza anumitor particularități ale împrumuturilor personale, cum ar fi cât de mult puteți împrumuta cu ce rată... este determinată de „bonitatea” dumneavoastră. Împrumuturile personale sunt mai scumpe decât orice alte împrumuturi. Dar odată cu îmbunătățirea scorului dvs. de credit, situația dvs. financiară s-ar putea schimba.

Refinanțarea unui împrumut personal vă poate ajuta să obțineți o rată a dobânzii mai bună, ceea ce vă poate economisi bani. Există și alte beneficii care vin împreună cu împrumutul refinanțat, cum ar fi modificarea termenilor împrumutului sau plățile lunare pentru a vă aduna nevoile financiare. Iată cum puteți refinanța, astfel încât să puteți obține cea mai bună rată a împrumuturilor personale

Pentru a refinanța împrumutul de nevoi personale, va trebui să urmați aceiași pași pe care i-ați urmat pentru a vă califica și a aplica pentru împrumutul personal: optimizarea creditului, găsirea creditorului potrivit și cercetarea împrumuturilor. Odată ce sunteți aprobat pentru refinanțare, veți obține noul împrumut, veți închide împrumutul vechi și veți începe să faceți plăți din cel nou.

Înainte de a începe să negociați refinanțarea împrumutului dvs. personal, vedeți dacă istoricul dvs. de credit s-a îmbunătățit pentru o refinanțare?

Creditorul dvs. va revizui istoricul plăților pentru a se asigura că sunteți un candidat sigur pentru o refinanțare.

Dacă continuați să efectuați plățile la timp pe parcursul perioadei de refinanțare, iar scorul dvs. de credit s-a îmbunătățit, veți fi într-o poziție mai bună de a solicita refinanțarea împrumutului. Trebuie să vă reprezentați că sunteți o investiție sigură pentru creditori, deoarece acesta este un pas important în cursul procesului de refinanțare.

Odată ce v-ați analizat finanțele și v-ați îmbunătățit scorul de credit, acum este timpul să contactați creditorul actual pentru oferte. Asigurați-vă creditorul la zi pe care doriți să îl refinanțați. Cu toate acestea, ar trebui să fiți gata să mergeți la alt creditor dacă noua rată a dobânzii la împrumutul personal nu este atât de atrăgătoare. Veți primi o estimare a împrumutului și care sunt ratele împrumutului rezonabile utilizând un calculator de împrumut gratuit. Dacă credeți că creditorul dvs. actual încearcă să vă vândă scurt, atunci nu ezitați să depuneți cererea de împrumut pentru împrumutul personal, adesea cunoscut sub numele de împrumuturi negarantate sau împrumuturi de semnătură, către alți posibili creditori.

Comparați ofertele de la diferiți creditori pentru a decide care este cel mai bun. Odată ce restrângeți ofertele la una sau două pe care le preferați, apoi reveniți la creditorul inițial și oferiți-i șansa de a se potrivi cu oferta concurenței. Dacă sunteți un candidat atrăgător pentru împrumut, creditorul dumneavoastră va fi dispus să vă ofere condiții mai bune în încercarea de a vă menține afacerea.

La fel ca majoritatea creditelor, refinanțarea împrumuturilor personale necesită multă muncă grea și poate fi un proces lung. Aceasta înseamnă că va trebui să completați o mulțime de documente și să revizuiți totul înainte de a finaliza împrumutul. Timpul necesar pentru a face toate acestea poate fi chiar mai mare dacă ați semnat cu noul creditor, spre deosebire de a rămâne cu creditorul anterior.