Cum poti preveni depresia si anxietatea

Tot mai multe persoane sufera in zilele noastre de depresie si anxietate, transformandu-se in seria afectiunilor dominante din acest secol. Acestea se transforma cu usurinta in adevarate afectiuni medicale ce pot reprezenta un pericol pentru sanatatea si integritatea noastra, in special daca acestea nu sunt tratate corespunzator inca din primele faze ale instalarii. Acestea apar cu precadere la tineri si adolescenti, dar din categoriile vulnerabile fac parte si adultii.

De aceea, preventia este intotdeauna cea mai buna solutie si lucrul catre care trebuie sa ne indreptam. Cum poate fi prevenita anxietatea si depresia, atat la tineri, cat si la adulti, vei afla in cele ce urmeaza.

 

Cum poti preveni depresia si anxietatea

 

l  Fa-ti prieteni!

Intr-o lume in care Social Media si internetul domina piata, ne in departam tot mai mult de crearea unor relatii sociale reale. Iti recomandam sa nu eziti sa-ti faci prieteni reali si sa comunici cu acestia cat mai mult cu putinta.

 

l  Fa-ti hobby-uri!

Hobby-urile pot contribui la starea ta de spirit oferindu-ti acele momente placute in care te poti destinde dand nastere unor lucruri creative.

 

l  Adopta un animal de companie!!

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca un animal de companie poate imbunatati calitatea vietii, in special atunci cand vorbim de persoanele ce locuiesc singure si care simt nevoia unui companion.