Cum poate atrage Romania mai multe investitii dupa criza

  • Joi, 21 Mai 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
investitii investitii

Grupul Alinso - Investitii majore in infrastructura publica, cheie pentru o redresare rapida si dezvoltare economica si bunastare pe termen lung. Aceasta criza ar putea fi motorul inovatiei si al schimbarilor pozitive.

Grupul Alinso, o companie internationala lider in gestionarea parcurilor de afaceri si industriale si prezenta in Romania prin PWP Bucuresti Nord, indica investitiile in infrastructura publica a fi o modalitate extrem de eficienta pentru Romania de a restabili activitatea de afaceri, de a atrage mai multe si noi investitii, ceea ce duce la o concurenta economica pe termen lung. mediu inconjurator.

Ivan Lokere, CEO Alinso Group: "Investitiile in infrastructura publica, autostrazile, caile ferate, pentru a nu uita scolile si infrastructura medicala, s-au dovedit a fi un instrument principal pentru a ajuta economiile sa se redreseze si sa creasca, avand in vedere efectul lor multiplicator dovedit.

Romania poate transforma aceasta criza intr-o oportunitate, angajandu-se pentru investitii mari in infrastructura, necesitati de investitii estimate la 40 de miliarde de euro pentru urmatorii 10 ani, conform evaluarilor proprii ale autoritatilor".

Urmarile de sanatate publica din Romania vor scadea in urmatoarele saptamani, iar redresarea economica va deveni prioritatea numarul unu. Primul pachet de stimulare economica si fiscala, in valoare de 2% din PIB, a fost deja aprobat de autoritatile romane, in timp ce se discuta acum un sistem de sprijin direct pentru IMM-uri de 750 de milioane de euro.

"Noi insine am investit cateva milioane in infrastructura, precum drumuri si utilitati si suntem fericiti sa vedem ca, de asemenea, Uniunea Europeana a vazut realizarea noastra in atragerea clientilor de nivel superior, atat internati cat si internationali. Aceasta criza va accelera tendintele structurale si acum este momentul sa surprindem ocazia ca Romania sa prezinte un mediu atractiv, stabil si previzibil, sa traiasca si sa munceasca, sa atraga si sa pastreze talent. " potrivit lui Ivan Lokere.

Intr-adevar, diferentiatorul pentru a mentine si atrage noi investitii este in primul rand calitatea vietii si aceasta implica scoli de inalta calitate si un sistem de asistenta medicala fiabil. Investitiile in infrastructura au ca rezultat un loc de munca pentru persoane din mai multe categorii si contribuie la stabilitatea sociala.

Beneficiile investitiilor mari in infrastructura pot fi observate cel mai bine la PWP Bucuresti Nord, cel mai mare parc industrial din Europa de Sud-Est dezvoltat de Grupul Alinso, cu o suprafata de peste 300 ha.

Situat in imediata vecinatate a autostrazii A3 Bucuresti - Ploiesti, la rascruce de 3 coridoare de transport pan-europene si un terminal intermodal, PWP Bucuresti North Park gazduieste peste 3.000 de angajati, care lucreaza pentru peste 60 de companii internationale, din industrii precum ca Pharma, Logistica, productie de inalta tehnologie.

Acest lucru se traduce nu numai in multe locuri de munca, ci si in locuri de munca si venituri indirecte pentru cativa furnizori, ceea ce duce la multe taxe si contributii la comunitate. Angajatii in aceste companii inregistreaza un salariu net peste media salariilor din Romania.