Cum păstrezi aspectul impecabil al canapelelor din living?

Cum păstrezi aspectul impecabil al canapelelor din living? Cum păstrezi aspectul impecabil al canapelelor din living?

Canapeaua este vedete oricărui living bine optimizat. Este piesa centrală care adună împreună membrii familiei, după o zi epuizantă, dar şi zona în care îţi place să te relaxezi citind ori savurând un ceai cald. Totodată este și piesa de mobilier predispusă la murdărire şi uzură. Poţi păstra aspectul impecabil aplicând câteva trucuri eficiente.

Adopta o rutină de curăţare periodică

Este important să existe o rutină de igienizare respectată cu rigurozitate, fie că vorbim de canapele cu două locuri din piele ecologică/naturală sau de canapele trei locuri îmbrăcate în material textil. Prin astfel de operațiuni se îndepărtează praful, părul de la animalele de companie şi firimiturile căzute accidental. Operațiuni simple de aspirare şi înlăturare a prafului cu cârpa umedă sunt suficiente pentru a menține aspectul și culoarea acestor corpuri. Prin curăţare săptămânală se previne îmbâcsirea de praf și acumularea de murdărie. 

Folosește huse pentru canapele

Pentru a oferi o protecţie ridicată canapelelor poţi alege să utilizezi huse pentru canapele. În magazinele de specialitate există o varietate mare de huse canapele doua locuri, pentru cele de trei locuri dar şi pentru colţare. Aceste accesorii sunt uşor de montat şi demontat sunt lavabile şi permit exploatarea optimă a corpurilor, prevenind uzură intensă. Canapelele astfel protejate îşi vor păstra aspectul şi culorile în timp. 

Apelează la servicii profesionale de curăţare pentru canapele tapiţate

Trebuie să recunoaştem, că scurgerile accidentale de lichide, de sosuri sau căderile de resturi de mâncare pot face ravagii pe canapele, în special când vorbim de variantele tapiţate. Petele produse pot fi dificil de îndepărtat, chiar şi când sunt utilizate cele mai performante dintre substanţele specifice. Totuși există soluţii şi pentru astfel de situații: curăţările profesionale. Aspiratoarele profesionale cu inserţie permit igienizarea totală a tapiţeriilor. Procesele specifice de inserţie şi extracție a solvenţilor sunt eficiente şi înlătura chiar şi cele mai persistente murdării de pe canapele tapitate

Pentru a avea rezultatele scontate pot fi utilizate aspiratoare profesionale cu astfel de funcţii sau se pot contacta servicii specializate ale firmelor care furnizează astfel de servicii.