Cum ne protejăm pentru proiectele de renovare

Cum ne protejăm pentru proiectele de renovare Cum ne protejăm pentru proiectele de renovare

Încă din copilărie ne imaginăm scenarii care sună foarte asemănător cu „atunci când o să fiu la casa mea” sau cu „când voi avea casa mea, ea va fi...”. Totuși, ajungem într-un punct în care aceste sintagme prind din ce în ce mai mult contur – ne mutăm, într-adevăr, în locuința noastră.

Bineînțeles, ținând cont de ce ne imaginam când eram mici și în funcție și de modul în care ne-am format ulterior, când am ajuns să deținem propria noastră locuință, avem deja niște așteptări setate pentru aceasta.  Așadar, ne dorim ca ea să fie întocmai gândurilor și dorințelor noastre.

            Acest lucru este destul de difici de realizat dacă nu pornești chiar tu însuți construcția de la 0 a locuinței. Prin urmare, pentru a o apropia cât mai mult de idealurile noastre, vom apela la procesul de renovare.

Ce faci înainte de a începe renovarea propriu-zisă?

            În primul și în primul rând, întocmești o evaluare inițială a spațiului. Cu toate că știi cu aproximație dimenisunile apartamentului, o astfel de evaluare este ideală atunci când te gândești la renovarea locuinței tale. Prin intermediul acestei proceduri aflii exact toate detaliile legate de construcția și spațierea locuinței tale.

            Imediat după aceasta evaluare este indicată întocmirea unui plan de renovare. Mai precis spus, trebuie să socotești, ținând cont de cerințele de pe piață, costurile pe care le vei avea strict pentru achizițiile neapărat necesare renovării.

            Odată calculate cheltuielile, sfatul celor ce au expertiză în domeniu este să îți întocmești un buget per tot procesul de renovare. Acest buget nu doar că trebuie să includă costurile, ci ar fi ideal să conțină și fonduri suplimentare care pot fi investite în situații neprevăzute – deteriorări, materiale adiționale și așa mai departe.

 

Necesități adiționale, înaintea procesului de renovare

            Prin stabilirea planului și a bugetului de renovare, nu doar că îți asiguri o desfășurare lină a activității, ci te și protejezi împotriva situațiilor neprevăzute. Deoarece întreg procesul de renovare este recunoscut pentru cantitatea de timp pe care o necesită, este bine să încerci să previzualizezi mersul evenimentelor și să eviți ceea ce ar putea îngreuna activitatea.

            Mai mult decât atât, înainte să începi procesul propriu-zis de renovare ai nevoie de aprobări în conformitate cu legislația în vigoare.

            La fel de important este și anotimpul în care vrei să desfășori renovarea, deoarece este indicat ca acest eveniment să aibă loc vara – locuința are nevoie de aerisire permanentă, iar anotimpurile reci nu sunt prea prietenoase cu această cerință. Și, odată clarificate toate aceste aspecte anterior menționate, trebuie să trecem la ceea ce reprezintă în proporție de peste 90% rezultatul final al procesului de renovare: cine realizează munca.

Cum să renovezi în condiții de siguranță maximă

            Indiferent de cine este cel care realizează renovarea, profesionist sau nu, incontestabil este rolul unor echipamente de protecție. În procesul de renovare, indiferent de cine îl realizează, pericolul accidentării are un grad foarte mare. Tocmai pentru a evita acest lucru, este recomandată îmbrăcămintea de protecție. De la pantaloni cu pieptar și până la salopete speciale, echipamentul îți protejează corpul este absolut necesar.

            Din punct de vedere al papucilor, o pereche de bocanci de protecție este mai mult decât ceea ce este necesar pentru procesul de renovare. Dotați cu bombeu cu protecție metalică sau nemetalică, cu o fibră de sticlă din care este alcătuit bombeul sau chiar cu bombeu compozit, orice model asigură sănătatea picioarelor tale!

            Pe lângă bombeul din dotarea perechii de bocanci de protecție, aceștia sunt fiaibli unei activități de renovare și datorită tălpii – care poate fi adaptată în funcție de necesități.

Accesorii auxiliare pentru protecția în timpul proiectelor de renovare

            Odată asigurate îmbrăcămintea și încălțămintea, este nevoie și de accesorii de protecție auditivă, a capului și a căilor respiratorii. Așadar, minimalist vorbind, pentru a-ți asigura protecția 100%,  este suficientă o cască, o pereche de ochelari de protecție și o pereche de antifoane interne sau externe.

            Prin urmare, oricare ar fi procesul de renovare desfășurat și oricine l-ar înterprinde, nu încape loc pentru negarea importanței pe care o au aceste echipamente de protecție. Fără ele munca nu doar că nu este sigură, ci nu este nici plăcută, rezultatul nefiind unul la fel de profesionist ca și în condițiile muncii cu echipament de protecție