Cum muzica iti poate vindeca mintea

  • Sâmbătă, 3 Decembrie 2022
  • Diverse

Subtilitatea muzicii ca cea mai mare formă de exprimare cunoscută de om este probabil motivul pentru care s-a dovedit atât de evaziv să o subliniem în societate. Însuși țesătura vieții noastre de zi cu zi este de obicei indicată de prezența sunetelor în jurul nostru. Cu toate acestea, deoarece vederea este de obicei primordială datorită intensității culorilor, adesea avem tendința de a o considera ca fiind singurul nostru bun cel mai mare. Se pare că nu este.

Cercetătorii din întreaga lume au găsit o legătură în modul în care creierul nostru sintetizează sunetele în viața noastră de zi cu zi. Muzica tinde să aibă un model repetitiv, de obicei coerent în aspect. Datorită ocupației lor, muzicienii tind să aibă un grad sporit de a percepe nu numai sunetele, ci și de a găti melodii fanteziste și captivante.

În vremurile contemporane, oamenii vorbesc despre esența antrenamentului la aproape fiecare oportunitate pe care o au. Totul este bine și bine, deoarece antrenamentul ajută la îmbunătățirea metabolismului și a majorității funcțiilor corpului. Conștiința despre antrenament pare să emită acea senzație de dopamină în creierul nostru.

Dopamina este o substanță chimică care este de obicei secretată de neuroni pentru a trimite semnale către alte celule nervoase. Ne afectează emoțiile, senzațiile de plăcere, durerea și mișcările. După cum se poate imagina, este destul de esențial.

Când ne planificăm următorul program de antrenament, este important să fim atenți la creier. Ce înseamnă asta cu adevărat, a lucra la creier înseamnă a ne antrena creierul să reacționeze și să perceapă diferite situații în mod diferit. Un creier bine hrănit și în formă este unul care este capabil să facă mai multe sarcini, să facă față situațiilor de stres într-o briză și să livreze ori de câte ori se ivește ocazia.

Gândește-te la orice sport profesionist, majoritatea vorbesc despre esența de a avea mintea limpede chiar înainte de orice joc. A avea astfel de gândire ne pregătește pentru orice eventualitate în timpul și după joc. Procedând astfel, putem obține un sentiment de concentrare.

Generația mai tânără, cu tot stilul lor asociat cu ei, pare să fie deja în ton cu această filozofie. Astăzi, există o industrie în plină expansiune pentru căști și căști în întreaga lume. Poate că este un merit pentru inovatorii din acele companii de căști. Pur și simplu au recunoscut un gol și au oferit produse pentru a le umple. Idee geniala? Nu chiar. În mod înnăscut, oamenii sunt conectați să răspundă la sunete.

Muzica variază pe atât de multe spectre. Totul este să găsești ceva cu care te conectezi. Poate fi muzică clasică, jazz, opere, reggae, hip-hop, muzică electronică sau pur și simplu, toate cele menționate mai sus. Găsirea unei potriviri bune este primul pas către crearea unui mediu armonios pentru ca creierul să funcționeze.

Există, desigur, motivele evidente pentru care muzica te ajută în viața de zi cu zi. Acestea sunt scenarii cum ar fi să te superi pentru o excursie, pentru o ieșire de noapte sau la sală, liniștirea inimii frânte și în scopuri de concentrare. Apoi, există cealaltă dimensiune mai puțin explorată a efectelor muzicii asupra creierului. Să aprofundăm…

Când ascultăm și disecăm muzică ca grup, avem tendința de a ne simți conectați la indivizii din grup. Substanțele chimice precum endorfinele și dopamina provoacă această reacție.

Muzica tinde să dezvolte sentimente de apartenență la grup, părtinire față de membrii grupului, asocieri pozitive între membri și răspunsuri la amenințarea grupului în diferite situații.

Te-ai întrebat vreodată cum pot femeile să iasă cu tocuri înalte când ies la club? Ei bine, nu vă mai faceți griji. Cercetătorii au descoperit că cântatul și dansul împreună în mulțime tinde să ne mărească toleranța la durere în timp. Acest lucru se datorează din nou secreției de dopamină și endorfine în creier.

Deoarece creierul este responsabil pentru senzațiile din corp, blocând durerea din cauza senzației de bine generate, creierul ne ajută să ne conectăm cu ceilalți și pur și simplu să ne limităm la toată distracția.