Cum mascati defectele fizice

Designerii vestimentari stiu sa corecteze defectele fizice prin trucuri ale croielilor si prin materialele alese pentru vestimentatie. Va prezentam incontinuare regulile dupa care trebuie sa va construiti garderoba personala.

Inaltime si greutate

Pentru a parea mai inalta, trebuie sa purtati tesaturi cu dungi verticale, sacourile trebuie sa aiba cel putin trei nasturi. Evitati carourile si imprimeurile prea vizibile, care destructureaza suprafetele si le fac si mai mici. Purtati nuante diferite ale aceleiasi culori, cit mai apropiate intre ele.

Daca sinteti prea slaba, trebuie sa purtati tesaturi groase, solide si orice imprimeuri cu linii orizontale. Sacourile trebuie sa aiba intotdeauna umeri falsi, intariti. Sint recomandate tesaturile in carouri. Recurgeti cit mai des cu putinta la vesta. Pentru a parea mai scunda, trebuie sa purtati tesaturi cu dungi orizontale. Un sacou de culoare inchisa sau un pulover purtate cu un pantalon de culoare deschisa constituie o metoda sigura de a parea mai scund. Evitati tesaturile uni. Pentru a parea mai slaba, recurgeti la tesaturi cu linii verticale, dungi si culori uni. Evitati carourile si purtati culori inchise.

Umeri si solduri

Daca aveti umerii prea largi in raport cu latimea bazinului, purtati sacouri cu buzunare aplicate. Reverul trebuie sa fie larg. Pantalonii vor avea pense adinci, tesaturi groase si buzunare aplicate cu cusaturi vizibile. In cazul in care umerii au aceeasi largime ca bazinul, recurgeti la sacouri cu umeri intariti, reverul larg, cu cusatura vizibila (tighel), pentaloni cu manseta si buzunare aplicate. Purtati pulovere si tricouri cu mineci cazute. Purtati bluze, pulovere in culori deschise si pantaloni inchisi la culoare. Puloverele si tricourile vor avea linii orizontale. Daca aveti umerii rotunzi, cazuti, puteti ridica linia folosind umeri falsi. Reverul si gulerul sacoului trebuie sa fie lungi, ascutite.

Picioare si tors

Pentru a masca picioarele prea lungi, purtati pantaloni cu manseta. Sacoul va fi putin mai lung ca de obicei, iar pantalonii vor avea talie joasa. Nu purtati niciodata sacouri cu mai mult de doi nasturi (sacoul cu un singur nasture e ideal). Pentru picioarele scurte, nu purtati niciodata pantaloni cu manseta, ci tesaturi care cad perfect. Pantalonul va avea talie inalta. Sacoul va fi putin mai scurt ca de obicei. In cazul in care trunchiul e prea scurt, purtati pantaloni cu talie joasa. Atentie la inaltimea taliei! Cu cit e mai inalta, cu atit e mai feminina.

In cazul in care trunchiul e prea lung, folositi pantaloni cu talie inalta, centura vizibila. Puloverele si sacourile vor fi putin mai scurte ca de obicei. Cureaua va avea culoare in contrast cu camasa.