Cum îți poți repara dinții în mod natural?

Cum îți poți repara dinții în mod natural? Cum îți poți repara dinții în mod natural?

Te-ai gândit vreodată că ți-ai putea repara dinții în mod natural? La fel cum întregul corp se vindecă singur dacă primește substanțele nutritive necesare, la fel și dinții se pot remineraliza. Iată ce trebuie să faci!

Curățați-vă și spălați-vă dinții cel puțin de două ori pe zi, apoi verificați-vă dieta! Încercați să mâncați mai puțin zahăr, băuturi carbogazoase și cereale, deoarece acestea pot duce la apariția cariilor. În schimb, consumă mai multe grăsimi sănătoase și frunze verzi care susțin procesul de remineralizare și nu uita să bei apă! Hidratarea este importantă pentru întregul corp! Următorul pas este să folosiți suplimente care susțin vindecarea dinților!

Primul este calciul, care este foarte important pentru sănătatea dinților și a oaselor. Țesutul osos se regenerează permanent dacă i se dă „hrana” necesară și la fel se întâmplă și cu dinții. Pe locul doi se află vitamina D3, una dintre cele mai importante vitamine, implicată în toate funcțiile corpului. Când vine vorba de sănătatea dentară, vitamina D ajută la absorbția calciului și la echilibrarea nivelului de minerale din organism.

Vitamina K2 este, de asemenea, importantă în procesul de remineralizare, deoarece acționează ca un conductor de trafic și ajută calciul să ajungă în părțile corpului care au cea mai mare nevoie de ea, cum ar fi dinții și oasele. Al patrulea supliment, magneziul, este esențial pentru formarea structurală a dinților și pentru absorbția eficientă a calciului în organism.

Colagenul, cea mai abundentă proteină din organism, este indispensabilă pentru sănătatea dinților și a gingiilor. Dinții sunt compuși din smalț, dentină, ciment și os, care la rândul lor au componente organice și anorganice, iar colagenul este componenta esențială a părții organice a dinților fără de care dinții nu pot fi reparați.

Al șaselea supliment este capabil să elimine bacteriile care pot provoca cariile dentare și demineralizarea. Este vorba despre probiotice! Pe măsură ce aveți grijă de microbiomul intestinal, trebuie să acordați atenție și microbiomului oral. Probioticele pot scăpa de respirația urât mirositoare, pot reduce simptomele gingivitei, pot reduce inflamațiile și chiar pot preveni apariția cancerului oral. Pentru a recapitula, pentru sănătatea și remineralizarea dinților aveți nevoie și de calciu, vitamina D3, vitamina K2, magneziu, colagen și probiotice.

După verificarea tuturor pașilor, pregătirea pentru igiena orală, schimbarea dietei și administrarea suplimentelor care vă ajută să vă vindecați dinții, trebuie să aveți răbdare! La fel cum cavitățile nu s-au format peste noapte, nici vindecarea nu va avea loc din senin!