Cum influenteaza alimentatia stilul de viata

Am putea spune ca alimentatia este o fantana a tineretii. Nu te ajuta sa traiesti vesnic, insa aceasta te poate ajuta sa previi unele probleme de sanatate sau sa diminuezi impactul pe care acestea il pot avea asupra stilului cotidian de viata. Totodata, este un aspect foarte cunoscut ca alimentatia te poate ajuta sa-ti mentii forma corpului.

Astfel, precand de la aceste premize extrem de importante, iata cateeva dintre obiceiurile alimentare pe care ar trebui sa ti le insusesti.

 

 

1. Nu exagera

Este foarte important sa fii echilibrat in tot ceea ce faci, inclusiv in ceea ce priveste alimentatia. Este bine sa nu exagerezi nici cu condimentele, nici cu grasimile si totodata, nici cu cantitatile. Mesele echilibrate din punct de vedere caloric, al diversitatii alimentelor folosite, cat si din punct de vedere al cantitatii, iti pot mentine starea de spirit in conditii optime, cat si conditia fizica si sanatatea.

 

2. Consuma fructe si legume

Este un argument tot mai des mentionat, pentru ca fructele si legumele sunt bogate in vitamine si minerale esentiale corpului. E drept, corpul consuma o gramada de astfel de resurse pe parcursul unei zile, chiar daca nu este supus la un efort fizic foarte ridicat. Pentru a beneficia de cat mai multe vitamine si minerale e recomandat sa le consumi in stare cat mai naturala si sa eviti pe cat posibil sa le gatesti. Poti opta de asemenea pentru fructe si legume pe care le gasesti la batrani in piata sau pentru cele crescute chiar de tine, in gradina proprie, acestea fiind mult mai sanatoase si bogate in agenti nutritivi.

 

3. Nu uita prima masa

Micul dejun este destul de important. Acesta este la baza activitatilor zilnice, incarca organismul cu energie si ii ofera o mare parte din resursele necesare. Micul dejun ar trebui sa fie cat mai usor, incluzand in acesta fructe, miere, paine prajita, cereale naturale etc. Este recomandat sa eviti ouale prajite, salamurile si astfel de alimente grele si/sau procesate deoarece, desi sunt extrem de satioase, ele pot fi mult prea grele pentru o prima masa si pot afecta organismul.