Cum gestioaneaza stresul femeile de cariera?

Nu este ușor să păstrezi un echilibru între eforturile pentru succesul profesional și menținerea unei vieți personale fericite. Cu toate lucrurile pe farfurie, majoritatea dintre noi tind să fie copleșiți. Poate fi o provocare să faci lucruri la birou, precum doamna șefă pe care o ești, în timp ce ești în continuare super-mamă sau prieten uimitor pentru cei dragi.

Cu toate acestea, unele strategii vă pot ajuta să vă sporiți productivitatea, să vă gestionați nivelul de stres și să obțineți succes atât în ​​carieră, cât și în viața personală. Iată 7 sfaturi de gestionare a stresului pentru femeia din carieră prin excelență. Acest lucru funcționează și pentru bărbați!

O odihnă adecvată poate ajuta la combaterea anxietății și stresului. Majoritatea oamenilor au nevoie de aproximativ 7-9 ore pe noapte. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Pentru a vă ajuta să cădeți cu ușurință într-un somn atât de necesar, puteți folosi moduri naturale, cum ar fi consumul de rădăcină de valeriană , despre care se spune că ajută la ameliorarea anxietății și la inducerea somnului. Un alt obicei pe care îl poți încorpora în rutina ta de noapte este să îți limitezi timpul de ecran și să-ți pui gadgeturile la distanță cu cel puțin o oră înainte de culcare.

MEDITA

Nu trebuie să petreceți ore lungi pentru a strânge o meditație de atenție în ziua voastră. Imediat după trezire, vă puteți începe ziua făcând orice versiune de meditație preferați, poate să fie o întindere de 15 minute sau o sesiune de respirație.

Aceste momente de calm vă pot ajuta să intrați în ton cu corpul și să vă curățați capul. De asemenea, vă poate recâștiga calmul și vă poate ajuta să vă imaginați ziua; prin urmare, făcându-te să te simți centrat și mai puțin stresat. Meditația se poate face oricând și oriunde, tot ce trebuie să faceți este să vă concentrați asupra respirației.

Rutinele de auto-îngrijire pot diferi pentru fiecare persoană. Unii preferă să aibă tratamente faciale liniștitoare, în timp ce alții preferă masaje relaxante. Cu toate acestea, un lucru important de inclus în rutina ta este o scurtă sesiune de antrenament. Transpirarea acestuia este un mod eficient de combatere a stresului.

I t elibereaza endorfine, ceea ce sporește sentimentul de fericire și reduce durerea și ajută la scăderea producției de cortizol, principalii hormoni de stres al organismului. Strângerea într-o sesiune de antrenament poate contracara și posibilele efecte nocive ale șederii toată ziua.

Simți că ai o listă nesfârșită de lucruri de făcut în mod constant care îți trec prin minte? Poate fi dificil să vă opriți creierul noaptea sau să vă concentrați asupra lucrurilor la îndemână. Pentru a vă ajuta să depășiți acest sentiment copleșitor, faceți-vă un obicei să scrieți o listă de sarcini înainte de a vă începe ziua.

Prioritizează cele mai urgente sarcini și verifică orice ai finalizat. Este mai bine să aveți o listă la care să vă referiți, decât să vă bazați doar pe memoria dvs. pentru a vă aminti sarcinile. A avea o listă organizată vă ajută să vă concentrați asupra slujbei din fața dvs. Privirea la acele sarcini bifate vă oferă, de asemenea, un sentiment de realizare. 

Aportul alimentar vă afectează și nivelul de stres. Încercați să vă îndepărtați de orice aliment prea zaharat, sărat sau procesat, deoarece acestea pot crește stresul, vă pot face iritabili, vă pot reduce energia și vă pot crește tensiunea arterială. În schimb, puneți-vă la dispoziție cămara cu substanțe anti-stres naturale, cum ar fi nucile, ciocolata neagră, verdeața cu frunze, avocado, fructe de pădure și citrice. Aceste alimente pot reduce nivelurile de cortizol din corpul dumneavoastră și pot ajuta la reducerea stresului și a tensiunii arteriale în mod natural.