Cum functioneaza cartile Tarot : Stiinta sau pseudostiinta?

Cum functioneaza cartile Tarot : Stiinta sau pseudostiinta? Cum functioneaza cartile Tarot : Stiinta sau pseudostiinta?

Daca ati fost vreodata intr-o situatie dificila si nu ati stiut ce decizie sa luati, atunci v-ati intrebat probabil daca va poate ajuta o citire gratuita a cartilor de tarot online. Raspunsul este nu. Acest articol explica cand poate fi utila citirea unei carti de tarot si de ce predictiile cartilor de tarot ale viitorului nu vor functiona. Intra pe tarot.ro pentru mai multe informatii utile.

Design-ul si influentele cartilor de Tarot

La sfarsitul secolului 19, pe masura ce stiinta devenea la moda, superstitiile au inceput sa fie examinate intr-o noua lumina. Psihologia era la moda. Citirea spread-urilor de carti de tarot a evoluat in aproximativ 600 de ani si, in acea perioada, probabil printr-un proces de incercare si greseli, au devenit o redare destul de exacta a arhetipurilor mintii inconstiente umane.

In timp ce Carl Jung a scris prima data despre arhetipuri in 1919 si despre cartile Rider Wait Tarot, care ilustreaza arhetipurile, a fost comandat de Edward Waite in 1909, un alt termen a fost folosit cel putin aproximativ doua decenii. Termenul era ,,imagini primare".

Cartile de Tarot dezvaluie subconstientul

Psihiatrii si psihologii folosesc testul Rorschach blot de cerneala pentru a determina ce se intampla in interiorul unei persoane. Asta pentru ca nimeni nu a gasit vreodata o modalitate de a determina ce se afla in mintea noastra subconstienta. E ascunsa de noi.

La fel cum testul Rorschach utilizeaza imagini pentru a atrage emotiile celor care le vad, la fel si ilustratiile cartilor de tarot Rider-Waite folosesc un sistem similar pentru a desemna ceea ce persoana care amesteca cartile gandeste adanc si in interior.

Diferenta fundamentala este ca spectatorul poate vedea cartile de cerneala Rorschach in timp ce privitorul nu poate vedea cartile de tarot pe care le alege.  

Testul Rorschach cu pete de cerneala

Pe scurt, acesta este un set de zece carti care cuprind pete de cerneala in diferite forme. Pacientul este intrebat care crede ca sunt acele forme. Desi exista o anumita controversa cu privire la faptul ca raspunsurile pacientilor determina cu exactitate ceea ce gandesc, este in general acceptat faptul ca pacientul isi proiecteaza temerile, dorintele, etc.

Cum functioneaza cartile Tarot cand nu le vezi?

Este de inteles ca ne proiectam preocuparile asupra a ceea ce vedem. Stim asta despre fiintele umane de mult timp. Dar cum proiectam ceea ce simtim pe ceva ce nu vedem? Raspunsul la acest lucru depinde de ceea ce credem.

Sa presupunem ca suntem fiinte electrice, informationale si ca, la un anumit nivel, stim mai multe decat ochii nostri pot vedea. Sa presupunem in continuare ca suntem constienti, la un anumit nivel, de continutul mintii noastre inconstiente. Atunci hai sa facem un pas mai departe. Sa presupunem ca, la fel cum calatoria astrala are loc in afara corpului, asa este posibil ca campul electric care se afla in interiorul nostru si care ne inconjoara sa poata fi constient de ceea ce este in afara noastra - inclusiv unele carti de 12 cm sau mai departe de noi!

In acest caz, cartile de tarot ar putea fi un instrument puternic pentru a stabili ceea ce se intampla in interiorul nostru la un nivel interior foarte profund.

Spread-ul cartilor de Tarot si intrebarile

In general, un cititor de carti de tarot iti va solicita sa pui cartile intr-un anumit tipar - orientat in jos. Se crede ca energia ta (forta de viata, eletricitatea, cunostintele) se transfera pe carti si apoi influenteaza cartile pentru a aduce exact cartea potriviat pentru a indica ceea ce se intampla in viata ta.

Se crede ca tratand cartile cu fata in jos, mintea constienta nu poate interfera cu continuturi nedorite ale mintii inconstiente. Cititorul de carti de tarot apoi intoarce cartile in sus si incepe sa interpreteze diferitele arhetipuri pentru referent.

In general, cititorul de carti de tarot va solicita informatii suplimentare de la referinta pentru a adauga context la ceea ce indica arhetipurile. Unii ar considera acest lucru ca o lectura rece. Citirea la rece este o tehnica folosita pentru interpretarea ,,limbajului corporal, varstei, imbracamintei sau modei, coafurii, sexului, orientarii sexuale, religiei, etniei, nivelului de educatie, modului de exprimare, locului de origine etc."

Aceste informatii pot fi apoi folosite pentru a influenta orice spun cartile. In acest fel, aproape orice carte sau orice distribuire va parea corecta.