Cum folosesti Google+ pentru SEO

Cum folosesti Google+ pentru SEO Cum folosesti Google+ pentru SEO

Desi Google+ nu este o retea de socializare foarte activa in Romania (cateva statistici la nivel global), sa nu uitam ca Google+ este reteaua de socializare proiectata si implementata de Google, iar Google detine si cel mai folosit motor de cautare din lume. seo.3k.ro iti prezinta cateva trucuri de SEO pentru o pozitionare mai buna in motoarele de cautare.

Nu sunt specialist SEO, dar citesc multe articole pe tema asta, pentru ca am si eu niste bloguri si le optimizez cum pot, iar in acest articol o sa sumarizez articolele despre influenta pe care o are activitatea in Google+ in indexarea unui site/blog in motorul de cautare. Testate in ultimele luni de mine si cu rezultate bune.

Foloseste Google Authorship

Este important sa ai un profil in Google+ si sa legi acest profil de articolele pe care le scrii pe blog. Mai mult de atat, ai grija la imaginea de profil, care devine acum un element decisiv pentru cresterea sau scaderea ratei de click. Cyrus Shepard de la SEOmoz a explicat mai pe larg cum a crescut rata de click cu mai bine de 50% imbunatatind poza de profil. Sistemul se numeste Google Authorship si am scris pe larg despre el aici: Google Authorship – Legatura dintre autor si textele sale

Foloseste la maxim sectiunea descriptiva din Google+

Uita-te pe imaginea de mai jos si o sa vezi ce diferenta de indexare in Google este intre un profil de Facebook si unul de Google+. Pentru profilul de Facebook descrierea utilizatorului lipseste cu desavarsire, pe cand Google+ ofera primele randuri din propria ta descriere. Mai mult de atat, in profilul de Google+ poti introduce linkuri sau poti ingrosa anumite cuvinte si toate astea vor ajuta la o mai buna indexare atat a profilului cat si a linkurilor folosite.

Tot in acest context, desi nu e oficial, se pare ca un domeniu nou, neindexat inca de Google, va fi indexat mai rapid daca e trimis pe Google+, pe orice fel de profil de utilizator sau pagina, decat daca folosesti vechea metoda din Webmasters Tools. Evident, cel mai bine ar fi sa folosesti ambele metode.

Foloseste optiunile de formatare a textului pe Google+

Spre deosebire de Facebook, Google+ ofera si cateva optiuni de formatare a textului in editorul de mesaje, iar dintre acestea amintesc doar textul ingrosat, care a fost intotdeauna folosit pentru o indexare mai buna a anumitor cuvinte sau expresii cheie dintr-un articol. Cu alte cuvinte, in momentul in care publici un link pe Google+, in descriere foloseste un titlu scris cu bold si un sumar cat mai atragator pentru utilizator.

Repet, utilizatorii romani de Google+ nu sunt foarte activi, deci nu va asteptati la sute de reactii la linkurile publicate acolo, dar eficienta Google+ in SEO este deja recunoscuta de multi specialisti din domeniu. Evident, sfatul e sa experimentati cat mai mult, pentru ca retete de succes nu exista, iar internetul se schimba aproape in timp real.