Cum facem diferenta dintre un ceas Rolex original si unul fals

Rolex este unul dintre cele mai renumite branduri de ceasornicarie si, daca suntem cinstiti cu noi insine, este obiectul dorintei multor persoane care doresc sa poarte o piesa clasica de calitate. Cu toate acestea, ca si in cazul tuturor marcilor importante, exista persoane responsabile de „ieftinirea costurilor pentru consumator”: ofera imitatii, care, desi la inceput seamana cu marca originala, pe termen lung, calitatea lor inferioara este vizibila.

Ca aproape toate lucrurile materiale, un simbol nu este neaparat acelasi pentru toti oamenii. Pentru multi este „doar un ceas dragut” si nu vor cheltui mii de dolari pe el. Pentru alti oameni care au un Rolex, este o provocare, este „a ajunge la ceva in viata” si, deseori, din cauza acestei nevoi, ei cad in capcane, cumparand un Rolex fals.

De aceea, in acest articol, vom vedea cum sa diferentiem „copiile” Rolex si sa evitam sa fim pacaliti.

 

Cum facem diferenta dintre un ceas Rolex original si unul fals

Rolex este unul dintre cele mai ravnite si mai valoroase branduri de ceasuri de pe piata. Prin urmare, atunci cand cumparati unul, trebuie sa aveti grija sa nu fiti pacaliti. In acest post vrem sa va aratam cum sa stiti daca un ceas Rolex este original sau este o copie. Nu este intotdeauna necesar sa fiti un expert pentru a descoperi daca un Rolex este fals.

Un Rolex original este greu

Metalul Rolex-ului ii confera o greutate foarte importanta in comparatie cu un ceas „obisnuit”. Daca simtiti ca Rolex-ul pe care doriti sa-l cumparati este usor, incepeti sa va indoiti, desi in ultimul timp aceasta pista este bine tratata de falsificatori care in timp au adaugat greutate in interiorul lor sub forma de foi de plumb.

Un Rolex original are sticla anti-zgarieturi

Un truc bun pentru un agent de vanzari Rolex este sa-l intrebati daca puteti sa-l zgariati. Daca vanzatorul stie ca este original, o va permite fara probleme. Trucul este ca, cristalele care echipeaza aceste ceasuri de lux sunt cristale de safir si pot fi zgariate doar cu un diamant.

Un Rolex original nu face tic-tac

Aceasta inseamna ca, daca va puneti urechea langa ceas, nu veti auzi ticaitul unui ceas normal, ci un sunet mult mai rapid si mai precis. Ca si greutatea, acesta este un element pe care il iau in considerare cele mai bune replici, dar nu si cele mai ieftine.

Rolexul are ace „delicate”

Finisajul acelor este fundamental. In urmatoarea imagine puteti vedea diferentele dintre cele ale unui original (stanga) si cele ale unei replici (dreapta). Finisajul si unghiurile metalului sunt esentiale si sunt destul de vizibile, cu exceptia celor mai scumpe replici.