Cum cresti productivitatea muncii chiar daca lucrezi de acasa?

Un aspect mai important al muncii de acasă este lucrul oricând dorim, dar acest lucru poate implica și faptul că unii dintre noi petrecem din ce în ce mai mult timp în spațiul nostru de lucru neintenționat. Nord VPN a făcut o analiză prin strângerea proceselor și activităților desfășurate în rețeaua sa și a aflat că ziua medie de lucru a persoanelor care lucrează în Statele Unite a crescut cu 3 ore în aceste zile.

O altă analiză a pus Marea Britanie, Spania, Franța și Canada în centrul atenției, deoarece oamenii care locuiesc în aceste locuri lucrează cu două ore mai mult decât de obicei. Între timp, oamenii care apelează Olanda, Austria, Belgia și Danemarca acasă lucrează și cu o oră suplimentară pe zi. Totuși, Italia, țara care a fost vizuina pandemiei, nu a arătat nicio modificare a orelor de lucru. De fapt, italienii petrec aproape același timp ca înainte la biroul lor.

CEO-ul Work180, Gemma Lloyd, și-a împărtășit opiniile legate de situație și a spus că oamenii își petrec mai mult timp la spațiul lor de lucru, deoarece în etapele inițiale este destul de dificil să se adapteze la mediul de lucru în schimbare și să gestioneze echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

Vă construiți toate activitățile zilnice în jurul muncii în zilele normale, ceea ce înseamnă că finalizați sarcinile în așteptare acasă înainte de a merge la serviciu și vă grăbiți acasă după ce vă terminați ziua la serviciu. Dar, din cauza situației în curs, scenariul nu este același cu cel în care lucrați de acasă.

Așezarea într-un singur loc timp de ore lungi nu a ajutat pe nimeni și va lăsa un impact negativ asupra sănătății dvs. și va scădea productivitatea. Lloyd a spus că oamenii lucrează ore întregi pentru a-și demonstra loialitatea și productivitatea față de angajatorii lor.

Pe măsură ce zilele trec, munca de acasă ar trebui să devină în curând o normă, iar apoi să lucreze ore târzii pentru a dovedi că productivitatea se va diminua. Pentru a deveni productivi, angajații trebuie să creeze niște limite de muncă și de viață și să respecte regulile adoptate.

Ei trebuie să-și finalizeze munca la timp și ar trebui să-și petreacă restul zilelor făcând exerciții, gătind mâncarea la alegere sau petrecând timp de calitate cu familiile lor. De asemenea, este recomandat să faceți pauze scurte pentru a evita contactele mai extinse cu ecranul. Stăpânește arta echilibrului dintre viața profesională și cea privată pentru a atinge productivitatea, a elibera stresul și a trăi o viață mai bună.