Cum ardem calorii prin inot

Cum ardem calorii prin inot Cum ardem calorii prin inot

Inotul este o modalitate buna de a pierde in greutate, deoarece este un exercitiu aerobic. Cel mai bun lucru, este ca, spre deosebire de alte discipline – cum ar fi jogging, ciclism sau spinning – este un sport care poate fi practicat intr-un mod mai linistit, in functie de varsta si nevoile fiecarei persoane.

Cel mai bun lucru in legatura cu inotul este ca, in timp ce ne pregatim, nu ne dam seama de toate exercitiile pe care le facem pentru ca picioarele si bratele noastre sunt in apa, fapt care „amortizeaza” oboseala si ascund efortul.

Un alt mod de a pierde mai multa greutate atunci cand inotati este de a reduce perioadele de odihna. Daca va odihniti mai mult de 10% din timpul petrecut in piscina, trebuie sa il reduceti. Odihniti-va mai putin si inotati mai mult timp va veti mentine ritmul cardiac si veti arde mai multe calorii.

Exercitii in apa pentru a pierde in greutate

Unul dintre principalele avantaje ale inotului intr-un ritm moderat este faptul ca arde pana la 500 de calorii.

Pentru a putea arde chiar mai multe calorii, exista exercitii de rutina care pot fi foarte benefice pentru a pierde in greutate:

Inotul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune exercitii de aerobic, pentru ca lucreaza toate grupurile importante de muschi, astfel ca tinteste fiecare zona a corpului.

Exista 4 curse principale de alegere:

  • Freestyle
  • Breaststroke
  • Backstroke
  • Butterfly

Inotul ofera un exercitiu de rezistenta constanta pe masura ce inotati impotriva apei pentru a va propulsa corpul inainte. Acest lucru il face excelent pentru cresterea rezistentei, in special in partea superioara a corpului.

Pe masura ce inotati, veti construi muschi care, la randul lor, ard grasimi. Deci, caloriile vor fi arse in timp ce inotati, plus veti arde mai multe calorii.