Cum arata un tatuaj infectat

Tatuajele sunt o viziune tot mai frecventa. Unele studii sugereaza ca o cincime dintre toti oamenii au acum unul sau mai multe tatuaje. Tatuajele devin tot mai putin controversate la locul de munca in multe industrii.

Popularitatea tatuajelor va poate face sa credeti ca tatuajele nu sunt atat de riscante. Dar obtinerea unui tatuaj, prezinta un anumit risc: inserarea unui ac acoperit cu cerneala in piele are potentialul de a introduce substante straine sau infectii in corpul dumneavoastra.

Obtinerea unui tatuaj la o persoana sau un magazin care nu curata in mod corespunzator instrumentele – sau care nu va ofera instructiuni pentru pastrarea noului tatuaj in siguranta – poate duce la afectiuni ale pielii, infectii sau alte probleme de sanatate.

Iata ce trebuie sa stiti despre recunoasterea unei posibile infectii, tratarea zonei afectate si multe altele.

Cum arata un tatuaj infectat

Cel mai frecvent simptom al unei infectii de tatuaj este o eruptie cutanata sau piele rosie in jurul zonei in care aveti tatuajul.

In unele cazuri, pielea poate fi doar iritata din cauza acului, mai ales daca aveti piele sensibila. In acest caz, simptomele ar trebui sa se estompeze dupa cateva zile. Dar daca aceste simptome dureaza o saptamana sau mai mult, consultati medicul.

Consultati medicul dumneavoastra daca aveti una sau mai multe dintre urmatoarele:

– febra – frisoane – tulburari anormale – umflarea zonei tatuate – puroi care iese din zona tatuata – leziuni rosii in jurul zonei tatuate – zone de tesut tare, crescut

Cum sa tratam un tatuaj infectat

Afectiunile minore si eruptiile cutanate pot fi tratate, de obicei, acasa cu unguent antibacterian, curatare corespunzatoare si odihna.

Daca aveti o infectie, tratamentul depinde de cauza. Medicul dumneavoastra poate lua un esantion de tesut (biopsie) pentru a vedea ce bacterii sau virusuri cauzeaza infectia.

In majoritatea cazurilor, medicul dumneavoastra poate prescrie un antibiotic pentru a ajuta la stoparea infectiei. In cazurile severe de infectie, tratamentul cu antibiotice poate dura saptamani sau luni.

Daca infectia dvs. a fost cauzata de bacteriile MRSA, antibioticele pot sa nu fie benefice. Daca MRSA cauzeaza un abces, medicul va poate administra antibiotice.

Persistenta, uneori mancarimea si umflaturile dureroase ale tatuajului dvs., pot fi semne ale unei infectii micobacteriene atipice. Aceasta necesita tratament antibiotic pe termen lung.