Cum ar putea Crypto sa schimbe modul in care călătorim

NFT-urile au devenit o parte integrantă a lumii artei și a internetului. Ele ajută la autentificarea proprietății fișierelor unice și sunt achiziționate cu criptomonede precum Ether și Flow, care sunt apoi înregistrate într-un registru online blockchain. Unii prevăd că în curând industria călătoriilor ar putea fi afectată și de NFT.

Aplicarea NFT-urilor ar putea însemna efectuarea de călătorii în străinătate mult mai fluide decât sunt în prezent. Dustin York, profesor asociat de comunicare la Universitatea Maryville din St. Louis spune: „Dacă pașapoartele ar putea fi susținute de blockchain, aceasta ar fi o schimbare uriașă când vine vorba de securitate și furtul de identitate”.

De asemenea, puteți adăuga cu ușurință o dovadă de vaccinare la un token digital, potrivit Juliette Levy, expert în piețele de credit și profesor la Universitatea California din Riverside. Ea adaugă: „NFT-urile cu pașapoarte pentru vaccinuri pot face această tehnologie mult mai răspândită”.

Unele companii aeriene, aeroporturi și chiar evenimente precum Kentucky Derby au ajuns deja la bord cu ideea NFT-urilor ca suveniruri digitale, iar destinațiile ar putea fi următoarele pe listă.

Potrivit lui York: „Dacă călătorești pe o anumită plajă, ai putea primi un NFT ca obiect de amintire pe care îl poți arăta pe Instagram sau într-un album digital.

Matthew Bailey, fondatorul site-ului de călătorie Must Do Canada, spune că NFT-urile sunt o modalitate de a sprijini reabilitarea faunei sălbatice. În timp ce se afla într-o excursie la refugiul Senda Verde din Bolivia, el i-a oferit NFT lui Viento, o maimuță păianjen și lui Canelo, o maimuță urlatoare, pe un site popular pentru comerț cu simboluri numit Opensea.

Fiecare animal este reprezentat de un fișier digital și este listat la .10 Ether, care valorează aproximativ 420 USD de acum. Bailey a spus că jumătate din prețul de achiziție va fi dat direct refugiului.

Pe lângă sectorul călătoriilor, restaurantele caută și utilizarea NFT-urilor. Quality Eats a creat un cocktail susținut de NFT, numit în mod adecvat Into The Ether. Un cumpărător anonim de pe Opensea a cumpărat rețeta secretă și, de asemenea, drepturile la o rundă gratuită pentru fiecare vizită pentru .75 Ether, care se ridică la aproximativ 2000 USD. După cum spune York: „Într-adevăr, aproape orice poate fi transformat într-un NFT.”