Cum alegi cea mai confortabilă încălțăminte pentru copii

Cum alegi cea mai confortabilă încălțăminte pentru copii Cum alegi cea mai confortabilă încălțăminte pentru copii

Achiziționarea pantofilor pentru cei mici devine de multe ori aproape imposibilă deoarece aceștia cresc rapid, nu au răbdare sau chiar nu știți de unde să începeți căutarea. Pentru a transforma această activitate într-una productivă, SportManiac v-a pregătit un ghid de întrebări folositor în momentul în care selectați pantofii copilului.

Copiii sunt adesea cel mai aspru critic atunci când este vorba de stilul vestimentar, aici incluzând și încălțămintea. Iar părinții, la rândul lor, își doresc să le ofere produse de calitate.Achiziționarea pantofilor pentru cei mici devine de multe ori aproape imposibilă deoarece aceștia cresc rapid, nu au răbdare sau chiar nu știți de unde să începeți căutarea. Pentru a transforma această activitate într-una productivă, SportManiac v-a pregătit un ghid de întrebări folositor în momentul în care selectați pantofii copilului.

Cum aleg tipul potrivit de pantofi pentru copilul meu?

În funcție de activitatea pe care o va desfășura, pantofii trebuie să aibă specificații diferite, dar în general aceștia trebuie să-i protejeze picioarele, să-i ofere o anumită aderență pe suprafețe netede și să ofere confort pe diferite tipuri de suprafețe (de exemplu, trotuar, pietriș și nisip). În funcție de cele enumerate anterior, trăsăturile fundamentale sunt:

Flexibilitate

Pentru a se mișca liber, încălțămintea trebuie să fie ușor de pliat. Asigurați-vă că branțul este realizat din material absorbant, iar într-un caz ulterior puteți să le achiziționați separat.

Talpă

Pantofii cu talpă de cauciuc sunt cei mai adecvați, dat fiind faptul că au avantajul de a oferi aderență și de a se modela după piciorul celui mic. Talpa pantofului trebuie să fie netedă, ca palma, pentru a preveni căderile. Alegeți un pantof ușor deoarece copiii au multă energie și se pot împiedica frecvent. Evitați tălpile exterioare foarte lipicioase și groase deoarece acestea pot provoca neplăceri în timpul mersului.

Material

În funcție de activitatea desfășurată, se recomandă alegerea unui material cu căptușeală interioară (pentru drumețiile montate), fie materiale care lasă pielea să respire (a se evita materialele sintetice), de exemplu pânza.

Calitate

Asigurați-vă că încălțămintea este recunoscută pe piață și are recenzii pozitive. SportManiac oferă produse 100% originale, direct de la producători cunoscuți și specializați.

Ce trebuie să urmăresc când achiziționez pantofi?

Atunci când alegeți pantofii pentru copilul dvs., asigurați-vă că piciorul nu se mișcă în interiorul pantofului, lăsați un loc pentru degetele de la picioare (aproximativ 1,25 cm/lățimea unui deget mare) și un spațiu de 5 mm între marginea pantofului și toate degetele de la picioare. 

Care sunt cei mai buni pantofi pentru copilul meu?

Nu există o rețetă perfectă sau o pereche de pantofi ideală pentru copii și trebuie luată în considerare activitatea în care este implicat cel mic, dar este important să selectați o pereche ușoară, flexibilă și care să susțină mișcările naturale. De exemplu, o pereche adecvată de pantofi pentru plimbările de primăvară-vară este reprezentată de încălțămintea Crocs (oferă stabilitate prin banda de suport), pentru drumeții vă recomandăm brandul Grisport (datorită aderenței) .

*De asemenea, aveți în vedere faptul că picioarele copiilor cresc într-un ritm diferit. Majoritatea copiilor mici (cu vârsta sub 16 luni) cresc mai mult de jumătate de picior în 2 luni. Copiii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de luni cresc în medie o jumătate de picior la fiecare 3 luni. Copiii cu vârsta cuprinsă între 24 și 36 de luni cresc aproximativ o jumătate de picior la fiecare 4 luni, iar copiii cu vârsta peste 3 ani cresc cu o jumătate de picior la fiecare 4-6 luni.

Sfaturi

Nu alegeți o pereche de pantofi ieftină doar pentru că nu o va purta mai mult de câteva luni, dar nici nu trebuie să cheltuiți sute de lei pe o singură pereche. În mod evident, o încălțăminte mai scumpă va fi realizată din materiale de calitate mai bune și va fi concepută de un producător specializat în încălțăminte pentru copii, care deține cunoștințele necesare realizării unui produs calitativ în timp.Măsurați piciorul în lungime și lățime și verificați fiecare website pentru măsurători deoarece acestea diferă în funcție de producător.Evitați să achiziționați mărimi prea mari deoarece puteți împiedica procesul natural de mers al copilului.Fiți precauți cu privire la pantofii second-hand deoarece ciupercile și negii se pot transmite prin asemenea pantofi. Din același considerent, evitați să împrumutați pantofii.Pentru a prelungi durata de viață a încălțămintei, folosiți produsele adecvate tipului de material.

Un vechi proverb românesc face referire la: „car iarna și vara sanie”, iar în acest context v-am pregătit numeroase oferte. Beneficiați de reducerile din acest sezon și achiziționați încălțămintea pentru copii Crocs, pentru a le pregăti celor mici încă de pe-acum vestimentațiile hazlii pentru sezonul următor.