Cum alegem pantofii de alergat pentru a evita accidentarile

Gasirea pantofilor de alergat care se potrivesc perfect picioarelor noastre nu este o sarcina simpla. Piata actuala ofera un numar atat de mare de modele, incat, poate sa ne copleseasca. Cu toate acestea, merita sa petreceti ceva timp pentru a compara modele diferite, deoarece pantofii dvs. de alergat, joaca un rol cheie in absorbtia si scaderea vibratiilor care apar cand picioarele intra in contact cu solul la fiecare pas.

Prin urmare, daca alegeti pantofi de alergare necorespunzatori, va trebui sa va confruntati cu multe efecte adverse si nimic recomandabil. In acest post vreau sa va dau cateva sfaturi fundamentale, astfel incat sa aveti niste notiuni de baza atunci cand alegeti urmatoarele modele de pantofi de alergat si, in acest fel, modul de cautare sa fie cat mai satisfacator posibil.

SFATURI PENTRU A ALEGE PANTROFII DE ALERGAT

Ce este pronatia si cum ne afecteaza aceasta atunci cand alegem un pantof?

Pronatia, este rotirea piciorului spre interior in momentul in care vine in contact cu pamantul in timpul calatoriei sau mersului pe jos. Este parte a miscarii naturale si ajuta la sustinerea impactului fiecarui pas. In functie de fiecare persoana, rotatia piciorului poate fi minora si se numeste supinatie sau mai mare, cunoscuta si ca pronatie excesiva.

Din acest motiv, pantofii de alergat au modele diferite care iau in considerare diferitele tipuri de pronatie. In functie de tipul de pronatie pe care il aveti, trebuie sa alegeti un anumit tip de pantofi de alergat.

Uita-te la pantofi. Daca exteriorul talpilor prezinta o uzura in forma de S, de la calcai la varful picioarelor, este foarte probabil ca pronatia sau amprenta ta sa fie neutra. Daca da, va felicit pentru ca aveti o gama larga de pantofi de alergat de unde puteti alege.

Cand rotatia piciorului este mai mica, apare supinatia. Greutatea dvs. este sustinuta de partea pantofului in momentul sprijinirii piciorului, afectand eficienta amprentei. Impactul piciorului asupra solului determina o vibratie mai mare care afecteaza partea superioara a picioarelor. Cei cu o amprenta supresiva au mai multe sanse de a suferi raniri si fracturi datorita impactului piciorului lor. Daca este cazul dvs., alegeti un pantof cu amortizare buna.

Pe masura ce alergati, picioarele se umfla. Tineti minte. Cand mergeti sa cumparati niste pantofi noi, incercati sa lasati un spatiu cu un deget intre laba degetului mare si varful pantofului.