Cum alegem cel mai bun vin

Exista diverse teorii si evidente despre originea vinului; unele dateaza din anul 6000 si 5000 i.Hr., dar abia in epoca bronzului, in 3000, a inceput sa se extinda in Egiptul antic si in alte popoare asiatice si europene. De-a lungul istoriei omenirii, vinul a evoluat ca parte a vietii culturale, in principal ca un simbol legat de viata placuta si rafinata.

Daca sunteti in cautarea unei optiuni mai sanatoase atunci cand este vorba de a va bucura de weekend-ul dvs., aceasta bautura pe baza de struguri este o optiune excelenta pentru cantitatea mare de antioxidanti. Este important sa stiti cum sa alegeti un vin bun.

Conceptele care va vor ajuta sa decideti pe care sa-l alegeti sunt urmatoarele:

Cunoasteti-va gusturile . Luati-va timp sa stiti ce va place. Poate ca exista un vin de calitate extraordinara, dar daca nu este stilul dvs., nu va veti bucura de el.

Lumea vinurilor este un subiectiva. Sunt atat de multe vinuri pentru atat de multe gusturi. Asa ca incercati sa faceti diferenta intre cele care va plac cel mai mult. Alb? Rose? Rosu? Spumant? Odata ce ati ales unul dintre acestea, analizati caracteristicile fiecaruia.

Pentru a va descoperi gusturile, trebuie sa stii ca exista vinuri generoase (peste 13 ° de alcool, de obicei dulci, dar si seci), demisec (mai putin de 15 ° alcool, fara bule, rosu, alb sau roz), spumant (textura sa are bule obtinute datorita unei a doua fermentari in sticla).

Exista un tip de vin pentru fiecare ocazie. Nu este acelasi lucru cand il beti cu prietenii, cu partanerul/a sau cu partenerii de afaceri. Nici nu va fi acelasi daca merge cu anumite alimente sau nu. Luati in considerare vremea si momentul in care il veti consuma. Daca este un climat fierbinte si umed, este mai bine sa alegeti un vin alb, spumant sau roz. Daca este o cina intr-un loc racoros, cea mai buna optiune ar putea fi rosu.

Analizati varietatea, intensitatea, luminozitatea si transparenta vinului in cauza. Daca vinul este intens, culoarea lui trebuie sa fie profunda. Daca este mai rece, straluceste mai mult. Un vin care are culori roscate este in stare perfecta.