Cu cofraje de planseu, iti faci treaba mai usor

Cu cofraje de planseu, iti faci treaba mai usor Cu cofraje de planseu, iti faci treaba mai usor

Planseele sunt plane si delimiteaza cladirea pe vertical, pe niveluri. Sustinerea planseelor se face in functie de dimensiune si de dispozitia proiectantului sub forma de: stalpi, grinzi sau prin intermediul unor structuri de beton armat.

Cofrarea se realizeaza cu atentie, cu verificarea amanuntita a verticalitatii, a stabilitatii si a posibilitatii de a realiza legaturi intre barele verticale. Atat modularea panourilor de cofraj, cat si sustinerea si sprijinirea acestora trebuie avuta in vedere.

Pentru a asigura buna desfasurare a turnarii si a compactarii, se vor lua masuri la montarea armaturilor din placi. Dupa 1-2 ore de la turnarea stalpilor si a peretilor, se toarna betonul in placi si in grinzi, pentru a asigura o buna legatura intre ele.

O mare atentie se acorda planseelor, deoarece au o suprafata mare de expunere. Acestora trebuie sa li se asigure conditii favorabile de uscare si sa se ia masuri preventive pentru a evita fisurile. Se umezeste periodic timp de 7 zile consecutiv.

Pentru protejarea acestora si prevenirea fisurilor puteti folosi prelate, rogojini si alte materiale asemanatoare. Prima umezire a betonului turnat in cofraje se poate face in primele 2-12 ore de la turnare, si se repeta la acelasi interval de timp. 

Cofrajele fetelor interioare la placi si grinzi se indeparteaza sub atenta supraveghere a personalului insarcinat cu supravegherea punctului de lucru. Popii de siguranta se pastreaza pana ce betonul se intareste, adica aproximativ 7-21 de zile, iar partile laterale ale cofrajelor, se pot decofra in 1-3 zile.

Decofrarea se face cu grija si cu atentie pentru a nu deteriora lucrarea, in cazul in care apar mici defecte sau deteriorari, se vor lua masurile necesare pentru a le remedia.

Pentru ca aceasta etapa sa fie mai simpla si mai usoara, puteti folosi pentru cofrat, cofrajele planseu Doka. Pentru a nu face o cheltuiala in plus, puteti apela la o firma ce ofera spre inchiriere panouri de cofrare, astfel placa dumneavoastra de cofrat va fi gata mai repede si nu va exista un risc atat de mare pentru eventuale defecte si deteriorari.