Cu ce inlocuim zaharul? 4 alternative naturale si sanatoase

Cu ce inlocuim zaharul? 4 alternative naturale si sanatoase Cu ce inlocuim zaharul? 4 alternative naturale si sanatoase

Potrivit Asociatiei Americane pentru sanatatea inimii, oamenii nu ar trebui sa consume mai mult de 100 pana la 150 de calorii din zaharuri adaugate. Zaharurile adaugate sunt zaharurile si siropurile adaugate in alimente in timpul procesarii sau prepararii.

Fiecare organ din corpul nostru, din cap pana in picioare este afectat de zahar. Aceasta poate duce la diabet, carii dentare, obezitate, boli de inima, anumite tipuri de cancer si chiar functionare cognitiva slaba.

Zaharul rafinat este o forma comuna de zahar adaugat care trebuie evitata. In loc de zahar rafinat, ar trebui sa optati pentru indulcitori naturali pentru a va satisface pofta de dulce.

Indulcitorii naturali sunt inlocuitori de zahar care sunt optiuni mai sanatoase decat zaharul de masa prelucrat sau alti inlocuitori artificiali de zahar.

De fapt, fructele sunt o optiune sanatoasa pentru a va satisface pofta de dulce, dar nu puteti adauga fructe la cele mai multe bauturi si multe retete care necesita zahar.

Exista multi indulcitori naturali care sunt inlocuitori sanatosi de zahar, care pot fi utilizati in multe feluri.

1. Miere 

Mierea naturala este unul dintre cei mai buni indulcitori naturali si este, de asemenea, sanatoasa pentru mintea si corpul dumneavoastra.

Exista multi indulcitori naturali care sunt inlocuitori sanatosi de zahar, care pot fi utilizati in multe feluri.

2. Stevie

Stevia este o alta alternativa sanatoasa la zahar. Se face din frunzele plantei stevia cu clima calda. Este de 200 de ori mai dulce decat zaharul si este disponibila sub diferite forme.

3. Zahar de cocos

Zaharul de cocos, cunoscut si sub numele de zahar de cocos, zahar de palmier de nuca de cocos sau zahar din nuca de cocos, este un tip de zahar natural produs din mugurii de flori taiati de la palmierii de nuca de cocos. Acest inlocuitor natural de zahar a fost folosit ca indulcitor traditional in regiunile din sud si sud-estul Asiei de mii de ani.

4. Sirop de agave

Nectarul de agave, cunoscut si ca sirop de agave, este o alternativa sanatoasa la zahar. Acest indulcitor este produs comercial din mai multe specii de plante de agave. Gustul acestui sirop este comparabil, desi nu identic, cu mierea.

Acest indulcitor nutritiv contine carbohidrati, vitamine si minerale, cum ar fi fier, calciu, potasiu si magneziu.