Crăciun în pandemie, fără buget mare și cu copii?

  • Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
  • Familie
  • Publicat de
Craciun in pandemie Craciun in pandemie

 Crăciun în pandemie, fără buget mare și cu copii?  Iată câteva trucuri pentru a face din Crăciun o sărbătoare magică cu bani puțini!

 

 De Crăciun toată familia se adună și își petrece timpul împreună. Unii decid să plece de acasă în schimb ce alții decid să rămână acasă deoarece nu doresc să se expună la riscuri inutile în condițiile actuale.

 

 Pandemia pe care o trăim acum și din care încă nu vedem luminița de la capăt, ne-a afectat pe toți, într-un fel sau altul. Unii au rămas fără loc de muncă, alții și-au luat două joburi doar pentru a face față presiunii financiare și a cheltuielilor lunare iar alții, mai puțin norocoși s-au îmbolnăvit grav.

 

 Ar trebui ca în aceste zile de Crăciun să ne mulțumim cu ceea ce avem mai de preț: sănătatea, familia și iubirea ce ne leagă. Însă cum explici astfel de concepte unor copii care îl așteaptă pe Moșul, care vor să decoreze casa și care își doresc să aibă un Crăciun de basm, la fel ca până acum?  Nu prea te lasă inimă să îi refuzi unui copil dreptul de a sărbători Crăciunul sau să îi restricționezi să și-l dorească.

 

 Noi ne dorim ca toți copii din lume să aibă parte de un Crăciun cât mai călduros, așa că dacă bugetul pe anul asta e cam strâmtorat, avem câteva sugestii pentru tine care te vor scoate din încurcătură.

 

 Nu exagera cu cumpăratul decorațiunilor

 Natură îți oferă gratis conuri de brad pe care le poți culege, usca și înfrumuseța după bunul plac. O variantă mai simplă este pulverizarea cu un spray cu vopsea. În această perioadă poți găsi în magazine sprayuri în culori diferite, de la auriu la argintiu sau transparente cu sclipici. Cu un pistol de lipit poți atașa o bucată de funie de bază conului și ai o decorațiune.

 

 Beteala o poți face acasă din hârtie creponată iar globurile hand-made sunt la mare căutare în fiecare an. Cu puțin aracet, ață sau hârtie și un balon poți face cele mai frumoase globuri împreună cu copilul tău. Astfel, toți vor ajuta la crearea de ornamente și veți putea petrece mai mult timp împreună.

 

 Repară, recondiționează și nu arunca

 Poate că decorațiunile de anii trecuți nu mai sunt în trend dar pentru un copil, un brad împodobit este judecat după imaginea finală și nu după cât de actuale sunt ornamentele. Un brad împodobit are propria valoare simbolistică indiferent cu ce este împodobit. Dacă unele decorațiuni pot fi recondiționate poți încerca să le pictezi. Fă din asta un proiect cu cei mici care vor fi încântați să își picteze propriul glob.

 Fii inventivă și creează noi decorațiuni

 Dacă vrei să ai un brad de Craciun atipic apelează la decorațiuni inedite. Folosește materiale  și elemente pe care le ai la dispoziție și fă un proiect de DIY. Poți folosi chiar și piese de lego, mingiuțe de la păpușile LOL sau chiar păpușile în sine. Poți cere ajutorul celor mici pentru noi idei. Cu siguranță copiii vor fi încântați să știe că jucăriile lor preferate sau o parte din ele au jucat un rol atât de important în decorarea bradului.

 

 Redu consumul de curent

 Încearcă să dai drumul la instalație doar câteva ore pe zi, atât cât să se bucure copiii, iar în rest alege să petreci timpul la lumina difuză creată de lumânările parfumate.

 

 Bucurați-vă împreună de o seară în familie

 Fiecare familie are tradițiile ei și, chiar dacă anul asta nu le vom putea pune pe toate în practică, măcar bucurați-vă unii de alții citind povești de Crăciun sau vizionând filme de Crăciun. Uitați de etichetă și îmbrăcați cele mai comode pijamale savurând o cană de vin fiert sau ciocolată caldă, în funcție de vârstă.

 

 Crește anticipația Crăciunului prin folosirea unui calendar Advent. Poate nu e Crăciunul pe care ni l-am dorit majoritatea dintre noi dar măcar suntem sănătoși, avem o familie iubitoare și o casă pe care o putem decora. Crăciunul e, în primul rând, despre familie.