Coronavirus gasit la fabrica de piese auto din Romaniei

  • Vineri, 24 Iulie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
fabrica Romania fabrica Romania

Aproximativ 40 de angajati ai uzinei de piese auto Yazaki, cea mai mare fabrica din judetul Braila, estul Romaniei, au dat rezultate pozitive pentru noul coronavirus. Fabrica angajeaza 3.400 de angajati.

Compania nu si-a suspendat inca operatiunile, deoarece „acest lucru ar avea un impact social semnificativ asupra regiunii”, a spus seful administratiei locale, Catalin Bobic.

Este de la sine inteles despre impactul asupra zonei daca se va inchide fabrica pentru urmatoarea perioada. Solutia este ca o parte din angajati sa fie trimisi in somaj tehnic, beneficiind de un salariu minim pe economie la care se aplica o deducere personala de 450 de lei. Acestia sunt rugati sa stea izolati pentru a nu raspandi virusul.

"Incercam sa localizam cat mai repede si sa ii izolam pe cei care prezinta un potential risc pentru altii. Cu totii incercam sa depunem eforturi pentru a nu suspenda activitatea fabricii, echilibrand impactul social si sanatatea. Vorbim despre cel mai mare angajator din judetul Braila. Conducerea companiei a colaborat cu noi si nu am nimic pentru care sa-i invinovatim. Speram ca lucrurile vor ramane sub control. De asemenea, oamenii s-au speriat. Ieri, am avut cel mai mare numar de oameni care se prezentau la Spitalul Judetean sa fie testati, fie datorita unor simptome ale Covid-19, fie spunand ca au luat contact cu persoanele in cauza", a declarat prefectul judetului Braila.

Fabrica furnizeaza componente pentru modelul Ford B-Max

Producatorul de cablu auto Yazaki a deschis o noua unitate de productie in Romania, la Caracal, care va furniza produse pentru modelul Ford B-Max, care va fi produs in Romania incepand cu anul viitor. Investitia in aceasta fabrica a fost de 10 milioane de euro. Yazaki angajeaza deja 5.000 de oameni in Romania si a investit 85 de milioane de euro in tara din 2003, cand a intrat pe piata. Compania intentioneaza sa investeasca inca 4 milioane de euro in unitatea de productie Caracal, potrivit companiei.

Ford B-Max nu este singura masina care se produce in Romania, compania lansand in acest an modelul Puma, o masina foarte buna si frumoasa adresata tinerilor si nu numai.

Yazaki Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 123 de milioane de euro si un profit de 9,8 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Finantelor. In 2019, datele financiare au indicat o cifra de afaceri de 128 milioane de euro si un profit de 5 milioane EUR. Compania este profitabila in Romania din 2005, cu exceptia anului 2008.

Potrivit site-ului Yazaki, locatiile sale romanesti se afla in Ploiesti, Caracal, Arad si Timisoara.