Contraceptia ne influenteaza dorinta?

Contraceptia ne influenteaza dorinta? Contraceptia ne influenteaza dorinta?

Pilule, sterilet, prezervative, contraceptie naturala: daca exista mai multe metode inseamna ca nici una nu ne satisface 100%. Si totusi, pilulele luate in mod regulat au o protectie de 100% impotriva sarcinii.

Astazi, insa, asteptam mai mult de la metodele contraceptive: avem libertatea alegerii, dar cum ramane cu dorinta? Contraceptia ne influenteaza oare sexualitatea?

La 30 de ani, pilulele, la 40 de ani, steriletul… Dar cum ramane cu dorinta? Ramane ea Ia fel de proaspata ca si inainte? Alege o modalitate de contraceptie si vei decoperi care este cea mai „buna la pat” si care nu!

Pilulele: +urile la pat

Libertatea:

Pilulele sunt un pas important pentru eliberarea sexuala; de cand au fost descoperite, femeia isi poate controla cu o precizie extrema sarcina. Sunt un mijloc foarte sigur: s-a sfarsit cu teama in pat, gata cu diminetile nesuferite cand stateai si socoteai in ce zi esti.

„Exista grija de a nu uita sa-ti iei pilula, insa totul reintra in niormal de indata ce acest gest devine o obisnuinta zilnica, asa cum este, de exemplu, si spalatul pe dinti, ne explica Nadia. Apoi nu mai ai nici o grija, sexul nu mai are limite…”

O solutie pentru durerile menstruale:

Pentru femeile care sufera de dureri menstruale, pilula este o modalitate foarte buna de a-si peterece cea de-a 28-a zi fara nici un fel de teama. „Inainte ma durea burta o saptamana pe luna, ne spune Laura, si nu este nimic erotic in asta. De cand iau pilulele, ciclul meu este mai putin abundent, mai scurt si nu mai sunt chinuita de dureri.

Pilula: anti-sex?

Dureri de cap si kilograme in plus:

O pilula luata in mod regulat, la aceeasi ora, este un contraceptiv extrem de slab. Totusi, nu toate femeie iau pilule. Chiar daca medicii spun ca pilulele „mini dozate” sunt „cel mai bine tolerate”, acest „cel mai bine” presupune niste efecte secundare care nu trebuie deloc neglijate: senzatia de picioare grele, dureri de cap, incompatibilitatea cu tutunul, kilograme in plus… „Degeaba imi explica medicul meu ca o pilula bine dozata nu ma poate ingrasa absolut deloc, nu am ce s-ai fac, pilula imi da o foame de lup si senzatia de gol in stomac toata ziva. Asa ca dau iama prin frigider”, ne marturiseste Ana.

„Pilulele imi dau o migrena ingroxitoare, spune Amalia. Si totusi am incercat diferite pilule. Medicul imi spune ca nu este de la pilule. Poate, insa de indata ce nu le mai iau, nu ma mai doare nimic!”

Scaderea dorintei

Pilulele sunt eficiente pentru ca actioneaza asupra ovulatiei si unele femei se plang ca le slabesc acea pofta atat de placuta, specifica perioadei de ovulatie. „De cand iau pilule, mi-a scazur dorinta, ne spune Rodica. De la prima pana la ultima zi a ciclului nu mai este nici o diferenta.”

Medicii vorbesc mai degraba de impactul psihologic al pilulelor asupra dorintei noastre: aceste sunt un contraceptiv atat de puternic incat femeia se simte intr-un fel deposedata de puterea ei creatoare si aceasta ii influenteaza negativ dorinta