Consumati aceste 5 alimente

 A mânca bine și a te simți bine sunt direct legate, deoarece anumite alimente îți afectează nivelul de energie, sunt bogate în vitamine specifice și, în cele din urmă, îți afectează corpul în mod diferit. Conținutul ridicat de grăsimi și zaharuri vă poate face adesea să vă simțiți obositi, somnolenți și oarecum letargici. Aceste alimente de mai jos vă vor face să vă simțiți într-o formă de vârf și în vârful sănătății dvs. în cel mai scurt timp. 

Alimente bogate în B12 și folat

Mesele sănătoase sunt modalitatea perfectă de a combina aceste aspecte. Aceste vitamine previn bolile și tulburările sistemului nervos, tulburările de dispoziție și pierderea memoriei. Alimentele care constituie aceasta sunt salata verde, broccoli, fasole, carne de vită slabă, pui fără piele, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și somon. Folatul se găsește în legumele verzi, în timp ce B12 în principal în produsele de origine animală și soia.

Fructe si legume

Se știe că aceste alimente sunt benefice pentru toată viața umană datorită valorii nutritive a acestora sub formă de bogăție de vitamine și minerale. Fructele și legumele au adesea antioxidanți care ajută la curățarea, purificarea și detoxifierea organismului. S-a dovedit că persoanele care mănâncă mai multe fructe și legume simt o diferență directă în ceea ce privește calitatea vieții și nivelurile de „stare de bine”.

Alimente bogate în seleniu

Seleniul este un mineral care are același efect ca și antioxidanții din organism. Cercetările au sugerat că lipsa de antioxidanți poate crește stresul și poate duce la depresie în rândul persoanelor în vârstă. Sursele de seleniu includ cereale integrale, fasole, leguminoase, alimente lactate cu conținut scăzut de grăsimi, nuci, semințe și fructe de mare. Acest mineral ajută la circulația sângelui, promovând un creier și o inimă mai sănătoasa.

Peşte

Se spune că peștii scad drastic simptomele depresiei, în special peștii considerați ca pești grași. Peștii bogați în omega-3 afectează în mod direct starea de spirit, depresia postpartum și sunt minunați pentru sănătatea creierului și a inimii. Peștele bogat în omega-3 nu include doar somon, ci și hering, păstrăv, sardine și ton.

Vitamina D

Știm cu toții acel sentiment post-soare de strălucire, chiar și pentru cei mai palizi. Ei bine, vorbește despre vitamina D. Razele solare provoacă sinteza vitaminei D, iar nivelurile mai ridicate de vitamina D contribuie la scăderea șanselor de apariție a sindromului premenstrual, tulburării afective sezoniere, tulburării stării de spirit nespecificate și tulburării depresive. Asigurați-vă că primiți acele raze și că apreciați căldura.