Constatatea amiabila a accidentului, acte necesare

Constatatea amiabila a accidentului, acte necesare Constatatea amiabila a accidentului, acte necesare

Un accident rutier poate fi o experienta destul de neplacuta si complicata in acelasi timp, iar completarea formularului de constatare amiabila a accidentului auto poate fi un proces dificil, mai ales daca nu cunoasteti toate procedurile sau legislatia aplicabila.

In acest articol, vom sintetiza suscint ce reprezinta constatarea amiabila a accidentului, ce acte sunt necesare pentru a o completa si ce conditii trebuie indeplinite pentru a fi folosita.

Ce este constatarea amiabila a accidentului?

Constatarea amiabila a accidentului este un document prin care soferii implicati intr-un accident rutier stabilesc impreuna circumstantele produceri accidentului respectiv si responsabilitatea fiecaruia in acel incident.

Acest document trebuie completat in mod voluntar de catre ambele parti implicate in accidentul rutier si nu poate fi impus de catre autoritatile de politie.

De ce este importanta constatarea amiabila a accidentului?

Constatarea amiabila a accidentului rutier este importanta pentru ca reprezinta un acord intre soferi privind responsabilitatea si asumarea fiecaruia a cauzelor care a dus la producerea lui.

Acest document poate fi folosit ulterior pentru a stabili despagubirile necesare, inclusiv reparatiile la masini, costurile de spitalizare sau alte daune materiale sau morale.

Acte necesare pentru completarea constatarii amiabile a accidentului

Pentru a completa constatarea amiabila a accidentului auto, trebuie sa aveti urmatoarele documente la indemana:

Cartea de identitate a soferului si a proprietarului masini.

Certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

Politia de asigurare a masini (Carte Verde sau alte documente).

Datele de contact ale martorilor oculari sau ale persoanelor care au fost implicate in accidentul rutier.

Conditiile de utilizare a constatarii amiabile a accidentului

Constatarea amiabila a accidentului poate fi folosita doar in anumite conditii,cum ar fi:

Accidentul rutier trebuie sa fie minor si nu trebuie sa existe victime sau raniti grav.

Toate partile implicate trebuie sa fie de acord cu circumstantele produceri accidentului si cu responsabilitatea fiecareia.

Formularul de constatare amiabila trebuie completat corect si semnat de catre ambii soferi implicati in accidentul auto.

In cazul in care una dintre parti refuza sa completeze sau sa semneze constatarea amiabila a accidentului, atunci trebuie sa apelati la Politie pentru a intocmi un raport oficial al accidentului.

Este foarte important sa completati acest formular cu mare atentie si sa indepliniti toate conditiile necesare pentru a fi utilizat ulterior in mod corespunzator. In cazul in care exista neclaritati sau daca nu sunteti sigur de procedurile pe care trebuie sa le urmati nu exitati a contacta o firma specializata in accidente rutiere care te poate consilia si indruma sa alegi cea mai buna solutie pentru tine.Alege sa lucrezi cu specialisti cu experienta in domeniu pentru a te asigura ca problema ta va fi rezolvata fara prea mari dureri de cap pentru tine.

Corect-daune.ro cu sediul in Magurele, judetul Ilfov te poate ajuta in cazul in care doresti sa obtii despagubiri din accidente rutiere in care ai suferi vatamari corporale.Toate victimele accidentelor rutiere care au suferit daune morale sau materiale in urma accidentului rutier au dreptul la compensatii financiare.

Suna la numarul de telefon 0726137562 sau completeaza formularul de contact de pe site si un expert te va contacta pentru mai multe detalii.Consultanta GRATUITA!