Comportamente anormale ale pisicilor

  • Duminică, 13 Noiembrie 2022
  • Animale

Pisicile au unele comportamente ciudate pe care adesea le trecem cu vederea, dar cum rămâne cu comportamentele anormale ale pisicilor? Acestea pot fi comportamente pe care pisica ta nu le-a mai arătat înainte și ar putea provoca o alarmă pentru proprietarul obișnuit de pisică.

Astăzi vom aborda subiectul comportamentelor anormale ale pisicilor, astfel încât să vă asigurați că prietenul dvs. felină rămâne fericit și sănătos pe parcursul vieții.

Când pisicile tale încep să mănânce produse nealimentare, se numește pica. Nu se știe de ce unele pisici ajung să aibă pica. Acesta ar putea fi un semn că există o problemă de bază, cum ar fi boala hepatică, anemia sau vreo altă deficiență, pe care încearcă să o pătrundă în corpul lor mic dintr-o sfoară, benzi de cauciuc și alte articole nealimentare ciudate din jurul casa.

Pisicile au tendința de a fi capricioase și pot fi puțin săritoare, dar din momentul în care au început să aibă loc pot experimenta anxietate. Da, animalele de companie pot experimenta anxietate. Deși ești mai predispus să observi acest lucru la câini, există câteva simptome pe care să le cauți atunci când pisica ta începe să se confrunte cu anxietate. Pisica ta poate începe să fie cu ușurință speriată de zgomote, de o persoană sau chiar de purtător de pisici din cauza unei experiențe traumatice sau doar a unei frici ciudate care provoacă anxietatea.

Dacă pisica ta începe să fie mai agresivă sau tensionată și nu ești sigur de ce poate să fi dezvoltat o fobie. Prietenul tău felin este la fel de susceptibil la fobii ca și tine. Pisica ta poate deveni furioasă, agresivă, să fugă sau să se zgârie într-un moment în care se află în preajma oricărui lucru pentru care a început să aibă o fobie. Ai putea vedea că pisica ta are pupilele dilatate sau îngheață atunci când intră în contact cu persoana, locul sau lucrul care îi provoacă adevărată frică.

Cel mai bun mod de a încerca să-ți descurajezi pisica să dezvolte anxietate, fobie sau să mănânce produse nealimentare este să le supraveghezi îndeaproape. Asigură-te că pisica ta este socializată de la o vârstă fragedă și introdusă în cât mai multe zgomote posibil.

Pentru a evita apariția pica, veți dori să vă verificați pisica de către un veterinar cel puțin o dată pe an și să vă hrăniți pisica cu cele mai hrănitoare opțiuni de hrană posibile. În timp ce pica este de obicei un semn al unei probleme medicale subiacente, veți ști mai devreme când vizitați frecvent medicul veterinar.

După cum știți, pisicile pot fi creaturi destul de capricioase și, prin urmare, este important să le urmăriți îndeaproape pentru orice comportament anormal nou. Pisica ta poate avea o săptămână grea sau se poate simți sub vreme. Acest lucru ar putea însemna că încep să experimenteze unele dintre comportamentele anormale pe care le-am notat mai sus, dar dispar într-o perioadă scurtă de timp.