Compania americana de asigurari de viata

  • Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
  • Familie
  • Publicat de
Asigurari Asigurari

Grupul american de asigurari de viata MassMutual va deschide un centru global de servicii pentru afaceri in capitala Romaniei, Bucuresti. Compania a inchiriat 1.300 mp de spatii de birouri la ultimul etaj al cladirii de birouri Orhideea Towers. Acest lucru semneleaza ca economia Romaniei isi poate reveni rapid datorita miilor de angajati care vor incasa un salariu brut mult peste media din tara.

„incepand cu 2020, compania va desfasura in Romania activitatile de dezvoltare software si tehnologie ale grupului. Cu aceasta miscare, vor avea acces la un mare fond de talente intr-un hub tehnologic de talie mondiala. Asiguratorul intentioneaza sa recruteze cel putin 100 de persoane in acest an, in special profesionisti cu experienta in tehnologie ”, se arata intr-un comunicat de presa emis de firma locala de consultanta imobiliara Griffes, care a intermediat contractul de inchiriere.

Proiectul de birou Orhideea Towers, dezvoltat de grupul austriac CA Immo, a fost finalizat in 2018. in prezent, proiectul este ocupat in proportie de 91%.

Grupul francez Thales inchiriaza inca 5.300 mp de spatii de birouri in Orhideea Towers

Thales Romania, filiala locala a proiectantului si constructorului francez de sisteme electrice si furnizor de servicii pentru pietele aerospatiale, de aparare, transport si securitate, a inchiriat inca 5.300 mp in complexul de birouri Orhideea Towers din zona Centru-Vest a Bucurestiului, dubland astfel suprafata ocupata in proiectul dezvoltat de grupul austriac CA Immo.

Compania de consultanta imobiliara JLL a sfatuit Thales in negocierea contractului.

„Thales devine cel mai mare chirias al Orhideea Towers, cu aproape 11.000 mp de spatii de birouri, respectiv 30% din suprafata cladirii. Aceasta este a doua faza a parteneriatului nostru cu Thales, prima faza concretizandu-se anul trecut prin reprezentarea lor in tranzactia de relocare in 5.300 mp de birouri in Orhideea Towers. Am reusit sa identificam pentru Thales o solutie flexibila care sa le permita sa isi extinda in continuare operatiunile in Romania ”, a declarat Maria Florea, Key Client Director JLL Romania.

Thales s-a mutat la Orhideea Towers la sfarsitul anului trecut de la Riverplace (Riverview House), detinuta tot de CA Immo. Compania are in prezent peste 550 de angajati si intentioneaza sa ajunga la 1.000 de specialisti in inginerie pana in 2021.

Veeam Software, o companie de gestionare a datelor cu sediul in Elvetia, care opereaza in Bucuresti din 2015, a inchiriat 2.300 mp de spatii de birouri in cadrul proiectului Business Garden Bucuresti dezvoltat de Vastint Romania in partea de vest a orasului (zona Orhideea). Compania are, de asemenea, optiunea de a extinde si mai mult zona inchiriata.

Veeam Software opereaza in prezent in AFI Park, nu departe de zona Orhidea.

Cresterea echipei vine in contextul unei concentrari puternice de resurse umane in Bucuresti, specialistii fiind atrasi atat de profilul companiei, cat si de potentialul unei cariere in vanzari, marketing, finante si suport tehnic.