Colica idiopatica din primul trimestru

Colica se manifesta cu asprime, in general, in primele 3 luni de viata, si dispare la fel cum a apnrut. Colicile, deseori denumite colicile de trei luni sau colicile de seara, sunt caracterizate de tipete regulate, intense, de necalmat, intr-un anumit moment al zilei, de obicei dupa-aminza tarziu sau seara. Curaj, deoarece este la fel de greu de suportat si pentru bebelus si pentru dumneavoastra.

Simptome:

Bebelusul plange si se rasuceste de durere, dupa fiecare masa, ridicand picioarele la stomac. Abdomenul sau scoate multe zgomote. Cateodata, bebelusul se calmeaza un pic dupa o ragaiala. Nu se cunosc cauzele acestei boli.

Ingrijiri medicale:

Inainte de toate, ajutatil sa ragaie pentru a se simti mai bine. Puteti sa-i masati stomacul, descriind cercuri. Luati-1 in brate si leganati-I si mangaiati-I mult timp.

De asemenea, puteti sa-i dati o lingurita cu bautura din marar (se gaseste in farmacii; are efecte calmante si linistitoare) inainte de fiecare biberon. In caz de inrautatire sau de persistento anormala, duceti bebelusul la medicul curant pentru a-l consulta.