Coletele trimise printr-o firma de curierat vs. cele prin posta

  • Sâmbătă, 2 Ianuarie 2021
  • Afaceri

Vrei sa trimiti un colet dar nu stii care e cea mai buna optiune? Te-ai intrebat vreodata care este diferenta dintre serviciile de curierat si cele oferite de Post Romana, dincolo de timpii de expediere?

Afla ca in ambele situatii poti apela la servicii de expediere aproximativ similare, atat ca timpi de expeditie, cat si ca pret.

In perioadele aglomerate, foarte multi opteaza pentru curierat in speranta ca vor ajunge coletele mai repede la destinatari. Iar aceasta aglomeratie nu face decat sa aduca posibile intarzieri la expeditii, spre deosebire de cele postale.

Daca toate coletele trimise prin firma de curierat pot fi preluate indiferent de adresa sau de informatiile din cartea de identitate, trebuie sa stii ca majoritatea oficiilor postale nu elibereaza colete persoanelor care nu au adresa si numele identic cu cel din cartea de identitate sau celor care nu prezinta o viza de flotant (in cazul chiriasilor). Astfel, pentru preluarea unui colet de la posta este necesar intotdeauna sa prezinti actul de identitate cu informatiile aferente, pe cand serviciile de curierat vor cere eventual seria si numarul actului de identitate (dar nu intotdeauna).

Mai trebuie sa stii ca indiferent de modalitatea de trimitere sau de receptie a unui colet, majoritar pe intreg teritoriul tarii aceste colete pot fi urmarite printr-un numar, inclusiv cele simple trimise prin posta.