Clientii BCR isi pot accesa imprumuturile pe baza de programare

  • Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
BCR BCR

Creditorul roman BCR va permite accesul clientilor la unitatile sale numai pe baza de programare, o masura suplimentara pentru a proteja sanatatea angajatilor si a clientilor si pentru a reduce timpul de asteptare, a spus acesta. Indiferent de salariu net, absolut toti cleintii bancii sunt tratati la fel.

Masurile se bazeaza pe proiectul bancii de programari telefonice pilotate in ultimele luni in 12 sucursale din tara. Se aplica incepand cu 19 octombrie.

Decizia este una temporara si a fost determinata de cresterea la nivel national a cazurilor Covid-19 si de sezonul rece care vine, deoarece exista cazuri in care se formeaza cozi in fata unitatilor bancare.

„Aceasta este o masura unica in sistemul bancar romanesc; sa dovedit eficient in alte sectoare, cum ar fi asistenta medicala, serviciile si multe alte domenii. Aceasta decizie se aliniaza strategiei noastre pe termen lung de a ne transforma modelul de afaceri, atat digitalizand serviciile si produsele bancare, cat si oferind clientilor consiliere personalizata ”, a declarat Dana Dima, vicepresedinte executiv VP retail si banking privat cu BCR.

Fiecare unitate BCR va avea un numar dedicat unde clientii pot telefona pentru intalniri. Numerele sunt disponibile pe site-ul creditorului, la centrul de apeluri si in fiecare unitate.

Banca a declarat ca volumul tranzactiilor de pe platforma sa bancara de telefonie mobila si internet George a crescut cu 130 procente in primele sase luni ale acestui an comparativ cu perioada similara din 2019, in timp ce numarul de utilizatori a crescut cu 70 procente, depasind 900.000.

Cele mai mari 100 de companii din Romania genereaza un sfert din afacerea tarii - lista completa

Cele mai mari 100 de companii din Romania au generat o cifra de afaceri totala de 439 miliarde RON (92,5 miliarde euro) in 2019, in crestere cu 6,8 procente fata de 2018, Romania-Insider.com a calculat pe baza datelor primite de la Oficiul Registrului Comertului (ONRC).

Cifra de afaceri a celor mai mari 100 de companii din Romania reprezinta astfel aproximativ un sfert din cifra de afaceri totala generata de companiile locale, de aproximativ 367 miliarde euro in 2019.

Linia de jos combinata a primelor 100 de companii (profitul net total minus pierderile) a fost un rezultat net pozitiv de 22 miliarde RON (4,65 miliarde euro). Cu toate acestea, acest rezultat este usor mai mic decat in 2018, cand a ajuns la 22,4 miliarde lei. Profiturile nete combinate ale celor mai mari 100 de companii reprezinta astfel aproximativ 16 procente din profitul net total generat de companiile romanesti in 2019 - aproximativ 29 miliarde euro, potrivit datelor preliminare.

Aceasta inseamna ca marja medie de profit a celor mai mari 100 de companii, aproximativ 5 procente, este mai mica decat marja de profit globala din Romania, care se apropie de 8 procente.