City break in Roma, Italia

  • Marţi, 27 Octombrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Roma Roma

Roma nu a fost construita intr-o zi si o zi nu este nici pe departe suficienta pentru a vedea tot ce are acest oras de oferit. Nici macar un deceniu nu este suficient, ca sa fiu sincer. Acestea fiind spuse, pot exista circumstante - o croaziera, un tur de mai multe orase in Italia, o escala - in care intr-adevar aveti la dispozitie doar o zi in oras. Aici va aratam ce sa nu ratati.

Pentru a descoperi principalele obiective turistice citeste tot articolul si orienteaza-te cu harta Italiei online. Poti obtine tips-uri importante direct de la localnici.

Cu acest itinerar veti vedea cu siguranta (printre altele) ceea ce este de neratat:

  • fantana Trevi
  • Panteon
  • Biserica Bazilica Sf. Petru
  • Muzeele Vaticanului si Capela Sixtina
  • Colosseumul, Forumul Imperial si Dealul Palatinului

Dimineata

Va recomandam sa petreceti prima jumatate a zilei intr-una dintre cele doua atractii importante cu bilete (Colosseum si Forum sau Muzeele Vaticanului). Ambele site-uri importante necesita aproximativ 3-4 ore pentru a le vizita in mod rezonabil, astfel incat sa puteti alege doar unul. Aceasta lasa cealalta jumatate a zilei pentru a explora cartierul istoric al orasului.

Daca alegeti Vaticanul, un bilet deosebit de bun este biletul VIP de intrare timpurie care va aduce la 7.30am, cu mult inainte ca hoardele sa ajunga la 9. Din pacate, nu exista un astfel de bilet pentru Colosseum, dar puteti obtine un bilet de intrare regulat pentru cand se deschide la 8.30. Daca credeti ca ati lasat prea tarziu pentru a obtine un bilet la Colosseum, nu disperati: incercati sa cumparati un bilet de ultima ora.

Masa de pranz

Oriunde ai ajunge, consulta ghidul nostru de cartier pentru a gasi un loc bun pentru pranz. Va recomandam sa mancati una dintre pastele clasice romane cu un pahar delicios sau doua din vinul local (pecorino este foarte recomandat daca se afla in meniu).

Dupa amiaza

Plimbarea pe care o recomandam este plimbarea noastra introductiva usoara si autoguidata catre orasul baroc. Acest lucru cuprinde multe dintre celelalte atractii faimoase din oras, care pot fi accesate gratuit doar mergand la ele.

Seara

Finalizati-va plimbarea vazand monumentul pe care nu ati intrat - atat Colosseumul, cat si Vaticanul sunt locuri placute de vizitat din exterior.

Apoi indreptati-va spre Trastevere pentru a va bucura de o plimbare de seara superba si de un alt somptuos festin roman.

Daca alegeti sa intrati in Colosseum si Forum, va recomandam sa cheltuiti cativa euro in plus pentru un bilet cu un ghid audio. Daca faceti acest lucru, atunci cand terminati plimbarea autoguidata, va recomandam sa mergeti spre nord-vest de la Piazza Navona timp de zece minute pana la Ponte Sant’Angelo, unde puteti vedea Castelul Sant’Angelo si Vaticanul. O plimbare suplimentara de 10 minute va va duce la Piata Sf. Petru, unde puteti spune cel putin ca ati calcat in interiorul granitei orasului Vatican.