Cele mai inspirate citate de iubire scrise vreodata

Cele mai inspirate citate de iubire scrise vreodata Cele mai inspirate citate de iubire scrise vreodata

Sa fii indragostit te poate face sa te simti mai fericit decat ai fost vreodata, mai trist decat ai fost vreodata si chiar mai nervos decat ai fost vreodata. Este un sentiment ce poate sa te inalte si sa te darame aproape in acelasi timp. Cu toate acestea, in timp ce majoritatea oamenilor pot recunoaste destul de usor senzatiile pe care le asociaza cel mai indeaproape cu iubirea, gasirea cuvintelor potrivite pentru a exprima aceste sentimente este mult mai dificila.

Din fericire, unii dintre cei mai mari artisti din lume, poeti, muzicieni, autori si romantici fara speranta (ca noi insine) au reusit sa articuleze magia iubirii folosind cuvinte atat de simple si perfecte, pe care sa le impartasesti cu persoana pe care o iubesti, care insemna lumea pentru tine. Iata cele mai inspirationale citate de iubire: https://buybooks.ro/articol/citate-despre-iubire.

 1. Au in lumea asta toate lucrurile cate un モpentru caヤ; iubirea e din alta lume si se iveste din senin, fara ca sa stii de ce, se da pe fata fara sa stii cum si te duce, fara sa stii unde (Ioan Slavici)
 2. La inceput, este un an de pasiune, pe urma, un an de tandrete si, in cele din urma, un an de plictis (Gaspar Melchor de Jovellanos)
 3. Putem sa invatam sa iubim doar iubind (Iris Murdoch)
 4. Mintea are o mie de ochi, iar inima doar unul; si totusi lumina vietii moare, atunci cand dragostea dispare (Francis William Bourdillon)
 5. Toti iubim cum n-a mai iubit nimeni inainte, nu stiu insa cum o sa se descurce stranepotii nostri, probabil ca o sa iubeasca stand in cap, daca o sa se incapataneze sa nu adopte nici una din metodele anterioare (Jerome Klapka Jerome)
 6. Nu necesitatea, ci intamplatorul e plin de farmec. Pentru ca o iubire sa ramana de neuitat, trebuie sa fie o pura intamplare (Milan Kundera)
 7. Am avut norocul sa aflu ca dragostea este unicul adevar important si absolut, intr-o viata care nu ne da decat daruri relative. Si n-am fost ipocrit. Am iubit si eu (Octavian Paler)
 8. Daca intram in aceasta lume cu convingerea ca suntem iubiti si daca iesim din ea stiind acelasi lucru, putem face fata la orice se va intampla intre cele doua momente (Michael Jackson)
 9. Te iubesc nu doar pentru ceea ce esti, ci si pentru ceea ce sunt eu cand sunt in preajma ta (Roy Croft)
 10. Despre iubire. Cand fiecare celula din noi devine o inima, atunci suntem bolnavi. Dar numai iubirea ne incearca in acest chip (L. Blaga)
 11. Ofera ceea ce ai. Pentru cineva poate ca este mai mult decat indraznesti sa gandesti (Henry Wadsworth Longfellow)
 12. Dragostea si moartea, singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul (Alexandre Dumas fiul)
 13. Iubirea, strop al cerului picurat in inimile noastre (Victor Hugo)
 14. Daca as fi avut o floare pentru fiecare moment in care m-am gandit la tine, as putea sa ma plimb prin propria mea gradina pentru totdeauna (Alfred Tennyson)
 15. Iubirea adevarata infrunta lumea, e generoasa si mandra. Nicio placere in iubire nu se poate compara cu afisarea ei in fata oamenilor. Numai iubirea vinovata se ascunde (Liviu Rebreanu)
 16. Dragostea se poate naste si dintr-o singura metafora (Milan Kundera)
 17. Dragostea este o prietenie care canta (Joseph Campbell)
 18. In dragoste, este mai usor sa renunti la un sentiment decat sa pierzi o obisnuinta (Marcel Proust)
 19. Suntem doi si singuri, si-n loc de inima ne bate luna (Nichita Stanescu)
 20. Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata (John Gay)
 21. ragostea e atat de puternica, atat de frumoasa, incat chiar aparenta, mirajul ei, ne amageste si ne poate produce aceleasi emotii ca si ea insasi (Alphonse Daudet)
 22. In definitiv, ce e dragostea decat o taina pe care o ascund indragostitii si o poarta in umbra, de frica luminii? Pasiunile fug de lumina-lumina le omoara. Indata ce taina se da pe fata, dragostea vestejeste, isi pierde fragezimea, vraja, devine ceva obisnuit, de toate zilele (Mihail Drumes)
 23. Uneori este mai greu sa sa te lasi iubit decat sa iubesti (Marian Rujoiu)

Oamenii au cautat de secole pentru a gasi modalitatile potrivite de a spune ,,te iubesc" pentru prima data (sau de miliarde de ori) pentru a incerca sa explici acei fluturi pe care ii simti in stomac, acea senzatie de caldura care te invaluie in inima, aceea senzatie ca inima iti sare din piept.

Dar un lucru pe care il stim este ca, indiferent daca ai iubit si ai castigat sau ai iubit si ai pierdut, atunci cand iubirea este reala, merita intotdeauna.